“Tijdens de bekerfinale op Hemelvaartsdag stijgt Jezus ten hemel. Daar hopen ze bij Antwerp meer dan ooit op”

Wie kan Antwerp rehabiliteren met het oog op de bekerfinale? De landskampioen was ook in de return tegen Union (4-1) onherkenbaar. In één wedstrijd op neutraal terrein kan alles, da’s waar. Maar dan zal de Great Old op Hemelvaartsdag toch moeten verrijzen.

Diederik Geypen

LEES OOK. Antwerp lijdt opnieuw zware nederlaag, Union blijft in titelrace

Was het al maar 9 mei, moeten sommige spelers bij het rustsignaal gedacht hebben. Kop in kas na de achterstand halfweg, voor de vierde keer nu al in de nacompetitie. Dan al beseffende dat het een lange avond zou worden in het Dudenpark.

Nochtans was de zesde afspraak van deze play-offs goed begonnen voor Antwerp. Oké, Lammens moest al vroeg enkele keren goed plat gaan. In de duels daarentegen stonden de bezoekers zeker hun mannetje. Daarbovenop strafte Janssen een kortsluiting van Sadiki genadeloos af. Zijn eerste treffer in tien duels. Uitstekende rush van De Laet trouwens.

© BELGA

Tot daar het goede nieuws van de eerste helft, waarin Antwerp in aanvallend opzicht opnieuw niets klaar kreeg. Alleen met lange ballen kon de landskampioen Moris en zijn defensie af en toe in verlegenheid brengen – niet onbegrijpelijk na de Brusselse missers van de voorbije weken.

De voorsprong leek Antwerp even te kunnen bevrijden, tot Union in twee minuten tijd even veel keer toesloeg. Antwerp kwam, zoals Alderweireld het na de heenmatch donderdag al verwoordde, overal een stapje te laat. De vroege 3-1 – nog voor het uur – gooide de partij op slot. Een risicopass van De Laet genadeloos afgestraft door Puertas.

Van Bommel bleef opvallend lang aan zijn bank gekluisterd na de pauze. Peinzend over wat zijn elftal nog kon betekenen. Ook een vierdubbele wissel bracht geen zoden aan de dijk. Met de 4-1 werd de kelk tot de bodem geledigd.

© BELGA

De trip naar Cercle Brugge zorgde even voor een opflakkering, maar na de dubbele ontmoeting met Union, en de naakte 3 op 18 met een zesde plaats tot gevolg, ging Antwerp terug naar af. Trieste cijfers die herinneringen oproepen aan het Priske-tijdperk.

We haalden het deze play-offs al vaker aan: gelukkig is er de bekerfinale nog. Daar hangt, met het oog op Europees voetbal volgend seizoen, steeds meer van af.

Op Hemelvaartsdag stijgt Jezus ten hemel. Op zo’n scenario hopen ze bij Antwerp meer dan ooit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER