Wil België haar positie versterken, dan moet ze juist een nieuwe reactor bouwen, vindt het collectief
Volledig scherm
Wil België haar positie versterken, dan moet ze juist een nieuwe reactor bouwen, vindt het collectief © Benoit De Freine

OPINIE: "België kan zich niet veroorloven een kernreactor te sluiten in 2025"

Minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) waarschuwde gisteren in de Kamer dat de kernuitstap die in het energiepact is opgenomen binnen een aantal jaren de prijs voor de consumenten zal doen stijgen. Kernenergiespecialist Servais Pilate van het Collectief Welingelichte Ingenieurs legt uit waarom hij kernenergie nog altijd een goed idee vindt.

82 reacties

  • René Verhoeven

    6 jaar geleden
    Er zijn geen alternatieven om zo een groot aandeel energie productie te vervangen! En dit probleem stelt zich wereldwijd, beste bewijs zijn de landen die toch gekozen hebben voor nucleair vrije energie, ze komen er gewoon niet en moeten centrales op andere brandstoffen bijbouwen die dan weer heel veel CO2 uitstoten! Is dit dan een milieuvriendelijke oplossing?
  • Thomas Buick

    6 jaar geleden
    Gino wat zeg jij nu. België is een van de weinige landen met expertise in de sloop van kernreactoren. Als Finland 2 nieuwe centrales met meerdere geschoren kan bouwen en Engeland 10 stuks kan bouwen kunnen wij er toch ook eentje zetten.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De oude afbreken gaat budgettair al boven os petje. Laat staan nieuwe bouwen. En dan willen ze nog die oude open houden. Terwijl die ondertussen uit elkaar beginnen te vallen. Er is geen beleid, er is geen visie en er zijn geen oplossingen. Deze rechtse regering zal je sensibiliseren om wat minder te koken en minder vaak een bad te nemen.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    wie zit hier aan de knoppen de groenen ? hoelang is dat al niet geleden dat zij het beleid bepaalden ....René Verhoeven...straks is het nog de schuld van Napoleon ...
  • james vroman

    6 jaar geleden
    welke maatregelen heeft nva nu al genomen op vlak van energievoorziening in de 5 jaar dat ze regeren ? iemand ?