De Bruyne bij zijn wissel tegen Real Madrid.© IMAGO/Sportimage

Pep Guardiola geeft meer uitleg over wissel (en pijntje) van Kevin De Bruyne: “Hij was uitgeput”

Het lijkt onzeker of Kevin De Bruyne zaterdag (om 18.15 uur) met Manchester City kan aantreden in de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De Rode Duivel had woensdag in de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid af te rekenen met lichte pijn in de hamstring. Hij werd in de tweede verlenging gewisseld. Coach Pep Guardiola zei vrijdag op zijn persconferentie te wachten tot morgen met beslissing of De Bruyne kan spelen.

“Kevin was uitgeput na vijf maanden geblesseerd te zijn geweest”, gaf Guardiola aan. “We zullen morgen zien of hij kan spelen. Hij voelt zich verder goed. Het is normaal dat spelers pijntjes voelen. Het aantal wedstrijden dit seizoen en de voorgaande seizoenen, de intensiteit, de weinige hersteltijd en de vele minuten extra tijd spelen een rol. We hebben veel druk gezet woensdag. Het zijn mensen, geen machines, en soms is er sprake van vermoeidheid.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook over Erling Haaland bestaan er twijfels. De Noorse doelpuntenmachine werd bij het begin van de verlengingen gewisseld met een spierblessure. “We moeten kijken hoe hij de komende uren reageert”, aldus Guardiola. “Erling voelde iets en werd daarom voor de verlengingen gewisseld.”

Titelverdediger Manchester City werd woensdag in het eigen Etihad Stadium na strafschoppen uitgeschakeld door Real Madrid (3-4). De terugwedstrijd van de kwartfinales was na verlengingen op 1-1 geëindigd. Een week eerder speelden beide ploegen ook al 3-3 gelijk in de heenmatch in Madrid.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer