zaterdag 22 september 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

DAKI

Angoulême (oude): roger mertens

Radja scoort in Sint-Truiden

Truienaar Roger Mertens (foto) pakte met zijn oude doffer ‘Radja’ de provinciale zege uit Angoulême. “Deze vogel is een ware krachtpatser. Nog nooit heb ik zo’n duif in huis”, zegt Mertens.

De dakwerker uit Sint-Truiden timmerde de laatste jaren aan een prachtig parcours. Zo is hij niet weg te branden in de kampioenschappen en dat levert hem uiteraard respect op van zijn collega-duivenmelkers.

“Ik ben geen grootprater, maar laat de duifjes spreken”, glimlacht Roger.

De absolute uitblinker is de staalblauwe Radja. Een uitzonderlijke vogel met een palmares om U tegen te zeggen. Vorig jaar elfde beste fondduif van het land, dit jaar prijkt hij op plaats 25. Deze tegendraadse crack heeft zijn doopnaam niet gestolen.

“Van een fondvlieger wordt verwacht dat ze rustig van nature is, braafjes in de hand ligt. Hij is op alle fronten een ware duivel in ’t wijwatervat die zich geen seconde rust gunt. ”

De spierbundel vloog vanuit Angoulême naar huis met een voorsprong van 50 meter per minuut. “Hij mag zijn talenten nu bewijzen op het kweekhok, waar hij een volledige harem ter beschikking krijgt”, buldert Mertens. (daki)

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws