Politie roept op om waakzaam te zijn voor inbrekers

Het voorbije weekend werd op minstens zes plaatsen in Heist-op-den-Berg ingebroken. De politie roept op om waakzaam te zijn en om verdachte situaties onmiddellijk te melden.

tdk

De eerste meldingen van inbraken liepen vrijdagavond al binnen. Op vier plaatsen in de gemeente hadden dieven toegeslagen. “Het ging om woningen in Heist-Goor, Hallaar en Itegem. In de huizen die de daders hebben kunnen betreden, werden voornamelijk geld en juwelen gestolen”, bevestigt Luc Geens, korpschef van politiezone Heist, het nieuws.

Het bleef niet bij die vier inbraken. In de loop van vrijdagnacht werd nog in twee handelszaken in de Bergstraat ingebroken. Daar gingen de dieven vooral op zoek naar geld.

Naar het jaareinde toe stijgt het aantal inbraken in ons land traditioneel. Ook dit jaar stellen de politiediensten zo goed als overal meer inbraken vast dan enkele maanden geleden. De politie van Heist vraagt nu aan de inwoners en bezoekers van de gemeente om attent te blijven en om verdachte situaties onmiddellijk te melden via het noodnummer 101 of via de app 112.be.

“Het gaat niet alleen om het melden van een verdachte situatie, het is ook belangrijk om zo veel mogelijk details van de verdachte personen door te geven. Bijvoorbeeld hun kleding, persoonsbeschrijving en gegevens van een vluchtwagen. Ik denk dan maar aan een merk, kleur en eventueel zelfs een nummerplaat. Als onze ploegen snel over deze informatie beschikken, wordt de pakkans van de daders ook groter”, zegt de korpschef.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER