© Jempi Trippaers

© Jempi Trippaers

© Jempi Trippaers

© Jempi Trippaers

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Heivinken concerteren voor hun vriend

Michel Jans van Mopertingen is al meer dan dertig jaar lang een trouwe zanger en steunende 'bas' bij het mannenkoor De Heivinken. De laatste jaren sukkelt Michel echter met zijn gezondheid, in die mate dat hij sedert enige tijd de wekelijkse repetities niet meer kan meemaken. Recent werd Michel ook opgenomen in de palliatieve eenheid van het Vesalius-ziekenhuis in Tongeren.

Jempi Trippaers

Tegen zijn echtgenote Isabelle en dochter Esther verwoordde Michel een van zijn laatste dromen, namelijk nog eens concerteren met zijn vrienden van De Heivinken. "Toen Michel zijn vrouwke me dat vertelde, dacht ik meteen aan Michel zijn levensloop bij ons koor", zegt voorzitter Jean Muysers van het mannenkoor. "Zijn dochter namen we met vertrouwen op in ons organiserend groepje en ook de dienstdoende verpleegsters op de palliatieve eenheid werkten spontaan mee aan dit initiatief. Gevolg was dus dat we vorige week onze opwachting maakten bij Michel om hem met een keuze uit de liederen die hij altijd entousiast meezong, blij en gelukkig te maken", zegt Jean.Alles samengevat werd het een deugddoende namiddag voor Michel en zijn familie, maar zeker ook voor de Heivinken zelf die deze emotionele en pakkende momenten nooit zullen vergeten. "Wat kan het toch simpel en eenvoudig zijn om mensen, om echte vrienden een hart onder de riem te steken. Laten we hopen dat dit prachtige gebeuren nog eventjes aanstekelijk kan werken op Michel zijn gezondheid", vatte ondervoorzitter Jos Callaars samen.

KERSTCONCERT

Aanstaande zondag 17 december om 15 uur organiseert het koor overigens zijn traditioneel Kertsconcert, in de St.Albertuskerk van Zwartberg met vier Genkse koren. "Samen met het Montfortkoor o.l.v Idi Hofmans, het kinderkoor Lyrica o.l.v Ann Cox en het Genker Mijnwerkerskoor, gedirigeerd door Luc Smets, brengen we een zeer geanimeerde kerstnamiddag voor heel Genk.. Het mannenkoor De Heivinken wordt al jaren lang geleid door Eugene Colson terwijl Hugo Martens de piano bespeelt", vertelt Jean.

Kaarten voor dit concert kunnen voor 10 euro worden gereserveerd bij Renaat Vanderheyden (089/38.33.89) en bij Jean Muysers (089/35.31.59)Meer info op www.heivinken.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer