Een ferme crisis, een muzikale robot, een blote kont en Jani

© *

Nathalie Meskens verwelkomt in 'Beste Kijkers' haar Nederlandse versie, Ruben Nicolai (43). Of de in Lanaken geboren presentator ook wint, ontdek je om 21.45 uur op VTM. Maar voor crisissen, robots, blote konten en Jani (nee, die laatste twee hebben niets met elkaar te maken) kan je bij onderstaand tv-tips terecht.

jdr

Jani voor de klas

Nee, Jani Kazaltzis kreeg het niet op een presenteerblaadje. Om te staan waar hij nu staat, moest de stylist zich als tiener van zijn meest rebelse kant laten zien. Over knokken voor je vrijheden, je dromen najagen en je eigenheid durven tonen gaat het vanavond wanneer Jani voor een groep zestienjarigen staat. Hopelijk zit er niemand met een driekwartsbroek in de klas;

Titel Zender Uur

Als de computer componeert

Wilt u Jef Neve eens goed zien schrikken? Dan kijkt u vanavond naar Pano, waarin de pianist tot zijn verbazing moet vaststellen dat een computer erin slaagt muziek te componeren. Niet zomaar, de brok geavanceerde artificiële intelligentie baseert zich zelfs op het systeem dat Neve gebruikt bij het bedenken van muziek. En nog straffer: Neve geeft toe dat hij uit het experiment dingen heeft geleerd die hij kan gebruiken bij het componeren van zijn muziek.

Pano Eén 21.25 uur

Jacht op een blote kont

Een mens maakt wat mee als politieagent. In Helden van Hier wordt een politiepatrouille opgetrommeld voor een man die in zijn blootje rond een plas loopt. De buurt maakt zich zorgen, want de kerel zou contact proberen te leggen met kinderen die leren zeilen op het meertje. Eenmaal bij de lurven gevat, heeft de naaktloper evenwel een heel ander verhaal klaar.

Helden van hier: op interventie VTM 20.35 uur

Leren uit het verleden

Koen Filet en Sven Speybrouck kregen laatst een financieel specialist over de vloer in hun Interne Keuken op Radio 1. Wat de man daar vertelde, was niet bepaald geruststellend. Een nieuwe financiële crisis zit eraan te komen, de vraag is alleen wanneer en hoe zwaar. Vanavond dus maar beter kijken naar de reportage van Michaël Van Droogenbroeck, die probeert te achterhalen wat we hebben geleerd van de vorige bankencrash, nu tien jaar geleden. In deze aflevering focust de journalist op het failliet van de Belgische banken.

De val: tien jaar na de crisis Canvas 21.20 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Michaël Temmerman de serie Maniac aanbevelen, die je sinds deze week in het Netflix-aanbod vindt.

Oscarwinnares Emma Stone ('La La Land', 'Birdman'), Oscargenomineerde Jonah Hill ('Moneyball', 'The Wolf of Wall Street'), 'The Leftovers'-ster Justin Theroux en 'True Detective'-regisseur Cary Fukunaga... Door de indrukwekkende cast alleen al is deze serie een absolute aanrader. En ook het verhaal intrigreert: Annie en Owen zijn twee vreemdelingen die elk om hun eigen redenen deelnemen aan een klinische test van een medicijn dat "alles van het brein" kan fixen. Van een mentale aandoening tot een gebroken hart. Zonder vervelende neveneffecten, zo belooft de fabrikant. Maar...

Maniac, seizoen 1 Neflix Vanaf 21 september

ook nieuw op Netflix

The Good Cop, seizoen 1: vanaf 21/9 op NetflixTony Danza, bij ons vooral bekend door zijn rollen in de series 'Taxi' en 'Who's the Boss?', speelt een aaibare, maar niet erg eerbare voormalige agent die nooit de regels volgde. Hij woont samen met zijn zoon TJ (Josh Groban), eveneens agent maar doodeerlijk en zowat het tegenbeeld van zijn vader.

Quincy, documentaire: vanaf 21/9 op NetflixEentje voor de liefhebbers van muziekgeschiedenis. Een intieme blik in het leven van Quincy Jones, al zeventig jaar lang "een natuurkracht in de muziekwereld. Begonnen als jazztrompetist, maar later ook een erg succesvol producer, arrangeur, talentenjager...Zo was hij de mentor van onder meer Michael Jackson, Oprah Winfrey en Will Smith. Het verhaal van een legende met een groot hart en eindeloze energie.

Keuze van de redactie

Video