© RR

Sint-Eduardus laat 550 leerkrachten Scholengemeenschap Voorkempen kennismaken met AI

Merksem/Voorkempen -

550 leerkrachten palmden het Sint-Eduardusinstituut in Merksem in. Samen namen zij deel aan een ICT-studiedag van de Scholengemeenschap Voorkempen. Onder meer artificiële intelligentie werd druk besproken als mogelijke toepassing in de klas.

 De leerlingen van de scholen van de Scholengemeenschap Voorkempen genoten van een vrije dag. Al hun leerkrachten gingen wel aan de slag en maakten van de gelegenheid gebruik om samen te komen in Sint-Eduardus in Merksem om deel te nemen aan een gezamenlijke ICT-studiedag.

“Onze school verwelkomde die dag meer dan 550 leerkrachten”, aldus gastvrouw en Sint-Eduardus-directeur Geneviève Vanneste. “In het kader van Digisprong kozen de leerkrachten twee ICT-sessies uit een ruim aanbod van 35 verschillende sessies. Er bleek een grote interesse te bestaan voor artificiële intelligentie, mediawijsheid en digitalisering van testmomenten. De verschillende sessies ontstonden door samenwerking met verschillende opleidingaanbieders. Fourcast zorgde voor de digitale ondersteuning.”

Na de lunch nam Jeroen Baert, gekend van de podcasts Nerdland, de huidige hype rond AI op een humoristische en kritische manier onder de loep. De lezing werd gesponsord door UNIZO.(jaa)

© RR

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners