VIDEO. Toon Aerts viert zijn eerste zege in meer dan twee jaar in stijl, ook Van Avermaet en Bakelants in top 10

Toon Aerts is helemaal terug. De 30-jarige veldrijder won in Valkenburg z’n eerste wedstrijd sinds 6 februari 2022. In de manche van de UCI Gravel World Series toonde hij zich in een spurt met Piotr Havik de beste.

Maxime Caeyman

Het verhaal van Toon Aerts is ondertussen al wijdverspreid. Een vervuild voedingssupplement resulteerde in een positieve dopingtest, waardoor hij twee jaar geschorst werd. In februari dit jaar maakte hij z’n comeback in het veld met twee vierde plaatsen, in de laatste wedstrijd van het seizoen (Oostmalle) kwam hij ten val en brak z’n neus.

Van die neusbreuk is hij ondertussen hersteld en dat het met de vorm alweer goed zit, toonde hij in Valkenburg tijdens de UCI Gravel World Series. Hij pakte er z’n eerste overwinning sinds 6 februari 2022, toen hij de Krawatencross in Lille op z’n naam schreef. De zege werd in stijl gevierd (zie video). Greg Van Avermaet werd in Valkenburg zesde, Jan Bakelants reed zich naar de achtste plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen