© AP

VIDEO. In de voetsporen van Uwe Seeler: Loïs Openda scoort alweer voor Leipzig en schaart zich bij select kransje topspitsen

Het kanon van Loïs Openda zwijgt maar niet. In de Duitse topper tegen Borussia Bortmund scoorde de Rode Duivel al voor de vierde wedstrijd op rij. Het is al het 24ste competitiedoelpunt voor de snelle aanvaller.

Maarten Vanhoof

Halfweg de eerste helft bracht onze landgenoot RB Leipzig weer op gelijke hoogte tegen Dortmund. Xavi Simons bediende Openda op fraaie wijze met buitenkant rechts, deze laatste moest het leer maar binnen tikken. Het doelpunt werd in eerste instantie afgevlagd voor buitenspel, maar de VAR greep terecht in.

Loïs Openda zit dit seizoen zo al aan 24 doelpunten in de Bundesliga. Hij is zo pas de derde speler die dit aantal treffers in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau in Duitsland kan verwezenlijken. Gingen de Rode Duivel voor: legende Uwe Seeler (30 goals in 1663-1964) en Harry Kane (35 goals dit seizoen). In de topschuttersstand moet hij diezelfde Kane en Serhou Guirassy (25 goals) voor zich dulden.

Later in de wedstrijd smukte Openda zijn statistieken nog wat verder op met een assist voor Mohamed Simakan, die de 3-1 op het bord zette. Onze 24-jarige landgenoot zit zo ook al aan zeven beslissende passes in de Bundesliga.

De wedstrijd in de Red Bull Arena eindigde uiteindelijk op 4-1 nadat invaller Baumgartner tien minuten voor tijd het mes nog wat dieper in de wonde stak voor Dortmund. Door de zege doet Leipzig een uitstekende zaak in de strijd om de vierde plaats. Met nog drie speeldagen te gaan telt de ploeg van Openda vijf punten voorsprong op de Borussen.