Kasteel Bel-Air in Blaasveld (Willebroek)© Joris Herregods

Willebroek opent toeristisch seizoen op feestelijke wijze in Kasteel én Park Bel-Air

Bornem -

Op zondag 21 april stelt het gemeentebestuur haar toeristisch programma voor in Kasteel en Park Bel-air.

Tussen 10.00u en 17.00u kan je er terecht voor een dag vol verkenning, met aandacht voor erfgoed, omdat het zondag ook erfgoeddag is.

Herinneringen aan Blaasveld

In 2025 viert Blaasveld haar 900 jaar bestaan. Tijdens Erfgoeddag gaat de gemeente op zoek naar leuke verhalen, foto’s en filmpjes over Blaasveld die ze tijdens het feestjaar in 2025 met het grote publiek gaat delen. “Heb jij kostbare herinneringen over Blaasveld en wil je die graag delen? Kom dan zeker langs tijdens de Erfgoeddag op zondag 21 april”, laat de gemeente weten. Alle foto’s en filmpjes worden ter plaatse ingescand en digitaal bewaard.

“Als schepen van Cultuur ben ik trots op de rijke geschiedenis van Blaasveld. Met het naderende jubileum van 900 jaar Blaasveld willen we allemaal delen in de verhalen die onze gemeenschap gevormd hebben. Kom langs tijdens Erfgoeddag en laat ons samen deze kostbare momenten bewaren voor de generaties die komen”, aldus schepen Thierry Serrien (Groen).

Dwalen met verhalen

Zondag leer je bij een informatiestand bij over de toeristische trekpleisters van de gemeente. Je vindt er een nieuwe wandel- en fietsbrochure. Het Bel-Air gebied zelf kan je op zondag tijdens de lentezoektocht ‘Dwalen met Verhalen’. Ronny Romers (N-VA - team Eddy), schepen van Toerisme, legt uit. “Door je speurkaart in te leveren, krijg je niet alleen een leuk gadget als aandenken, maar beleef je ook een onvergetelijke dag vol avontuur. Geniet ook zeker van de heerlijke proevertjes die Willebroek te bieden heeft”, zegt hij.

Wees er bij zondag 21 april tussen 10.00u en 17.00u in Park Bel-Air (Mechelsesteenweg 102, 2830 Blaasveld)

(wtve)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners