BUNDESLIGA. Openda en Leipzig zijn na gelijkspel bij Bremen zeker van Champions League, Union Berlin moet tot laatste speeldag spelen voor behoud

RB Leipzig en Werder Bremen hebben zaterdag 1-1 gelijkgespeeld op de 33e en voorlaatste speeldag van de Bundesliga. Loïs Openda speelde de hele wedstrijd maar kon net als vorige week niet scoren voor Leipzig. Senne Lynen stond aan de aftrap bij Werder, Olivier Deman viel in na 68 minuten.

Belga
Bron: BELGA

In een povere eerste helft kwam Werder Bremen tien minuten voor de rust op voorsprong na een owngoal van Seiwald (35.). Leipzig stelde hier weinig tegenover, met een logische 0-1-ruststand tot gevolg. Iets over het uur knalde Benjamin Šeško (61.) de gelijkmaker hoog in het doel. Openda en co drongen nog aan, maar kwamen niet meer tot scoren.

(Lees verder onder de foto)

Senne Lynen in duel.© REUTERS

Tegelijkertijd verloor Union Berlin, met Yorbe Vertessen 90 minuten op de bank, met 3-2 op bezoek bij degradatieconcurrent FC Köln. Robin Knoche (15.) en Kevin Volland (19.) scoorden voor de Berlijners. Florian Kainz (45.) kon nog milderen voor de rust. Het venijn zat hem echter in de staart, want Steffen Tigges (87.) en Damion Downs (90+2.) bezorgden Union een koude douche en legden de 3-2-eindstand vast.

In het klassement behoudt Leipzig zijn vierde plaats. Het heeft nu 64 punten uit 33 wedstrijden en is zeker van deelname aan de Champions League volgend seizoen. Werder Bremen staat elfde met 39 punten. Union Berlin kampeert op de vijftiende plaats met 30 punten en ziet Köln vanop de zeventiende plaats tot op drie punten naderen. Beide teams zullen op de laatste speeldag moeten strijden tegen degradatie.