Zondag 5 mei is het weer Kalmthoutse Stratenloop© IF

Lopen door de Kalmthoutse straten

Kalmthout -

Op zondag 5 mei vindt in het centrum van Kalmthout de tweede Kalmthoutse stratenloop plaats. “Jong en oud zijn welkom om mee te lopen”, klinkt de uitnodiging van mede-organisator Erik Verpoort. Start en aankomst liggen op de Kapellensteenweg t.h.v. De Zonnedauw.

“Met steun van de gemeente organiseren we met enkele fanatieke lopers voor het tweede jaar de Kalmthoutse Stratenloop. Ruim 150 sportievelingen schreven zich al op voorhand online in, maar je kan perfect ook de dag zelf ter plaatse inschrijven vanaf 11u30”, geeft Erik Verpoort mee.  

Nu ook Kids Run

“Nieuw dit jaar is de gratis Kids Run. Om 13u10 starten de kleuters voor hun loop van 200m. Daarna volgt de categorie eerste tot en met derde leerjaar voor 400m en de groep van het vierde tot het zesde leerjaar loopt 900m. Alle deelnemers krijgen een leuk aandenken”, vertelt Erik.

De start van de Kalmthoutse Stratenloop in 2023.© IF

“Bij de Kalmthoutse Stratenloop heb je de keuze tussen 5 of 10km. We stippelden een ronde uit van 2,5km door het centrum van onze gemeente. Deelnemers lopen die toer dus twee of vier keer. Zo hebben supporters de kans om de lopers regelmatig te zien passeren. Start en aankomst liggen op de Kapellensteenweg ter hoogte van ontmoetingscentrum Zonnedauw. Elke deelnemer is automatisch verzekerd en heeft de mogelijkheid om na de aankomst te douchen. Iedereen ontvangt ook een leuke attentie en maakt kans op een podiumplaats bij de 5 of 10km.”

Kalmthoutse top-3

“De deelnemers die ook in Kalmthout wonen, strijden nog mee voor een speciale prijs. Bij de wedstrijd van de 10km voorzien we nog een extra prijs voor de eerste drie die in onze gemeente wonen”, besluit Erik Verpoort, mede-organisator van de Kalmthoutse Stratenloop. (SDK)

Meer info: https://sites.google.com/view/kalmthoutse-stratenloop

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners