© REUTERS

Clubicoon Rooney beschuldigt Man United-spelers ervan zich te verschuilen achter blessures: “Eergevoel laat te wensen over”

Wayne Rooney heeft uitgehaald naar de spelers van Manchester United. Het clubicoon, topscorer aller tijden van de Mancunians, beschuldigt de sterren ervan zich te verschuilen achter hun blessures en niet te willen spelen om kritiek te vermijden. De ploeg van Erik ten Hag leed zondag op Old Trafford opnieuw een nederlaag tegen titelkandidaat Arsenal (0-1).

De Telegraaf

“Er zitten een aantal zeer goede spelers in die ploeg en de prestaties zijn ver onder de maat. Sommige van die spelers kunnen 100 procent spelen, aldus Rooney in onder meer de Daily Mail. “Het is gemakkelijk voor ze om buiten de selectie te blijven en pas terug te keren voor de FA Cup-finale en zichzelf in de kijker te spelen voor het EK.”

“Ik heb het door de jaren heen met mijn eigen ogen gezien. Het eergevoel bij de geblesseerde spelers laat op dit moment te wensen over en alle kritiek blijft aan de manager kleven. Ik denk dat de spelers echt naar zichzelf moeten kijken, want als je manager in een interview zegt dat de houding van de spelers niet goed is om voor Manchester United te spelen, dan is dat een enorme belediging.”

Roy Keane, net als Rooney een legende bij Manchester, hoopt dat Ten Hag meer tijd krijgt om de draad weer op te pikken. “Er zijn grote problemen bij de club. Maar ik hoop dat hij de kans krijgt om het goed te maken. Omdat er vorig jaar ook positieve dingen waren, moeten we daar eerlijk naar kijken. Maar er zijn enorme uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd en hij staat onder enorme druk.” Ook Rooney hoopt dat de club Ten Hag langer de tijd geeft.

© EPA-EFE

Ten Hag wijt nederlagen aan vele geblesseerde verdedigers

Ten Hag zelf wijt de vele nederlagen van dit seizoen aan een gebrek aan verdedigers. In de thuiswedstrijd tegen Arsenal miste de Nederlander in zijn defensie zes man, waardoor hij in die linie opnieuw een beroep moest doen op verdedigende middenvelder Casemiro. En laat het net hem zijn die in de fout ging bij de enige tegengoal.

“Ik weet niet waar we zouden staan als we alle spelers aan boord hadden, maar dan hadden we zeker meer punten gehad”, aldus Ten Hag op de website van de club. “Nu krijgen we veel kansen en doelpunten tegen. Vorig jaar hielden we van alle clubs in de Premier League het vaakst de nul. Als je als team vooruit wil, heb je fitte spelers nodig.”

© EPA-EFE

Manchester United staat in de Premier League op de achtste plaats, verloor al veertien wedstrijden en moet vrezen voor Europees voetbal in het komende seizoen. Het doelsaldo van het elftal van Ten Hag, dat op 25 mei Manchester City treft in de finale van de FA Cup, is bovendien negatief (-4).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer