Prins Laurent reageert voor het eerst op inperken dotatie: ‘Ik begrijp het niet’

Prins Laurent heeft voor het eerst zelf gereageerd nadat de regering besloten heeft zijn dotatie in te perken. ‘Ik begrijp niet waarom wij niet gehoord zijn en een stuk van de dotatie weg is’, zegt hij aan VTM Nieuws.

adm

Nadat de prins afgelopen zomer een receptie van het Chinese leger bijwoonde zonder toestemming van de regering, was de maat vol voor premier Michel. De regering gaf daarop aan een deel van zijn dotatie te willen afnemen.

De prins protesteerde en schreef ter monde van zijn advocaat een brief aan de regering stellende dat zijn ‘mensenrechten’ met de voeten getreden werden.

De premier had er geen oor naar en op 14 december besloot de regering om voor 2018 zijn dotatie met 15 procent te verlagen. Concreet wil dat zeggen dat hij dit jaar 47.100 euro minder dotatie krijgt. Volgend jaar krijgt hij terug de volle pot.

‘Ik begrijp het niet’

Tijdens een bezoek aan het autosalon in Brussel vertelde de prins aan VTM Nieuws niet te snappen waarom zijn dotatie ingeperkt werd. ‘Ik begrijp niet waarom wij niet gehoord geweest zijn en waarom een stuk van de dotatie weg is’, aldus Laurent. ‘Maar ik ben niet slim genoeg om te begrijpen waarom het zo is.’

De advocaat van prins Laurent, Laurent Arnauts, zei eerder dat ‘veel rechtsmiddelen openstaan’ om de intrekking van de dotatie aan te vechten.