Bestuurder verliest controle over stuur en sterft bij ongeval op E19 in Brecht

Sint-Job-in-'t-Goor -

Bij een ongeval op de E19 richting Nederland ter hoogte van Brecht is zaterdagavond een Nederlandse man overleden. Het slachtoffer verloor om een nog onduidelijke reden de controle over het stuur. De snelweg was urenlang afgesloten.

jtp

Volgens de eerste vaststellingen zou het gaan om een eenzijdig ongeval. Omstreeks 22.30 uur verloor de bestuurder die richting Nederland reed ter hoogte van het parkeerterrein de controle over het stuur. De auto raakte van de weg, begon te tollen en knalde uiteindelijk tegen de vangrail in de middenberm.

Door de impact van de klap werd de bestuurder uit zijn wagen weggekatapulteerd. Het slachtoffer belandde op de linkerrijstrook van de snelweg richting Antwerpen. Alle hulp kwam helaas te laat.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en de federale politie sloot onmiddellijk de E19 richting Nederland volledig af. Het verkeer moest de snelweg verlaten in Sint-Job en lokaal omrijden tot de oprit Brecht. In de richting van Antwerpen werd de linkerrijstrook afgesloten.

© rr

De brandweer plaatste een tent om het lichaam van de man van het zicht te onttrekken. Het slachtoffer is een man afkomstig uit Nederland. Met behulp van speurhonden en een drone met warmtecamera werd nog gezocht naar een eventueel tweede slachtoffer, maar uiteindelijk bleek dat het slachtoffer alleen in de wagen zat.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren. De dienst fotogrammetrie van de federale politie kwam zaterdagavond ter plaatse om het ongeval in kaart te brengen. Rond 2 uur zondagochtend waren alle vaststellingen gebeurd en de wagen weggetakeld, waarna de federale politie de rijbaan opnieuw kon vrijmaken.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen