Antwerpse hulpdiensten hervatten ruimingswerken Paardenmarkt

© BELGA

In Antwerpen vindt woensdagochtend overleg plaats over de verdere aanpak van de ruimingswerken aan de Paardenmarkt, na de explosie van maandagavond.

rdc

De hulpdiensten staakten dinsdagavond na zowat 24 uur hun interventie en de straat werd - al dan niet tijdelijk - weer vrijgegeven voor het verkeer. De site wordt woensdag nog verder beveiligd en er zal allicht ook nog puin worden geruimd, maar mogelijk worden de werken gedeeltelijk overgenomen door aannemers.

Bij de explosie, waarvan de oorzaak nog volop wordt onderzocht, kwamen twee mannen om het leven. Eén slachtoffer werd in kritieke toestand afgevoerd maar is volgens de politie intussen buiten levensgevaar, vijf anderen raakten zwaargewond en nog eens acht mensen liepen lichte verwondingen op. De hulpdiensten konden zeven mensen levend en wel van onder het puin vandaan halen.

Naast de drie ingestorte appartementsgebouwen liepen ook vier omliggende panden ernstige schade op. Ze zijn voorlopig onbewoonbaar, bijvoorbeeld omdat de ramen gesneuveld zijn of de nutsvoorzieningen zijn uitgevallen. De gebouwen worden afgeschermd voor regen en wind en waar mogelijk worden er zo snel mogelijk herstellingen uitgevoerd. De bewoners kregen opvang aangeboden indien ze niet bij familie of vrienden terechtkonden.