© Photo News

Genk thuis al drie jaar ongeslagen tegen Club Brugge

KRC Genk gaat woensdag een zorgeloze avond tegemoet. Tenminste, als we de statistieken moeten geloven. Van de laatste vijf confrontaties in eigen huis tegen Club Brugge verloor Genk er geen enkele en de laatste drie thuismatchen tegen blauw-zwart leverden telkens drie punten op.

pivan/gma

Ook als we verder teruggaan in de tijd en alle thuiswedstrijden in de competitie van KRC Genk tegen Brugge onder de loep nemen, helt de balans in het voordeel van de Limburgers. Van de 31 confrontaties in de Luminus Arena won Genk er vijftien. Zeven keer eindigde de wedstrijd onbeslist en negen keer nam Club de drie punten mee naar huis.

De grootste thuisoverwinning dateert van het seizoen 2012-2013. Op 3 februari 2013 stuurde Genk de Bruggelingen met 4-1 naar huis. De Genkse goals kwamen van de voet van Khaleem Hyland, die ook nog een strafschop benutte, en invallers Elyaniv Barda en Anthony Limbombe. Carlos Bacca milderde in de slotfase voor blauw-zwart.

De laatste keer dat Club kon winnen in de Luminus Arena, was in 2014. 1-3 werd het toen. Pieter Gerkens opende nog wel de score, maar in de tweede helft stelden Vadis Odjidja, Björn Engels en Nicolas Castillo orde op zaken.

Jongste elftallen

Nog opvallend: beide clubs stuurden dit seizoen de twee jongste elftallen uit de Jupiler Pro League de mat op. De gemiddelde leeftijd van de Brugse basiself vorige maand in Charleroi was 23 jaar en 242 dagen. Alleen Genk was in de openingswedstrijd tegen Waasland-Beveren nog jonger: gemiddeld 23 jaar en 190 dagen.

Aangeboden door onze partners