© sd/hbvl

Nieuwe zoekactie naar vermiste Genkenaar in Lanakense bossen

In de Lanakense bossen in de omgeving van het Sint-Barbaraziekenhuis wordt sinds vanochtend opnieuw gezocht naar sporen van de sinds juni vorig jaar vermiste Ronald Vandereycken. Dezelfde omgeving werd vorig jaar ook al uitgekamd omdat het laatste signaal van de gsm van de Genkenaar door een zendmast in de omgeving werd opgevangen.

nv

Ronald Vandereycken werd op zaterdag 3 juni vorig jaar voor het laatst gezien nabij apotheek De Voorzorg in het centrum van Genk. Zijn Peugeot 207 werd een dag later opgemerkt door fietsers op een landweg in Gellik. Bij het naderen van de auto zagen de fietsers alleen een man achter het stuur van de wagen zitten. Ze fietsten verder, maar op de plek waar de wagen had stilgestaan, zagen ze een grote plas bloed. DNA-onderzoek wees later uit dat het bloed van de vermiste Vandereycken was.

Meerdere zoekacties naar de Genkenaar, zijn auto en gsm leverden niets op, tot zijn Peugeot op 27 juli vorig jaar uit het Albertkanaal werd gehesen. De wagen bleek eerder te koop zijn aangeboden door Bilzenaar Marc C. Kort na de verdwijning van Vandereycken had hij de Peugeot bij een particulier aangeboden in ruil voor een motor die te koop stond. Toen de verkoper te kennen gaf dat hij niets kon aanvangen met een interieur dat vol bloed zat, zei de Bilzenaar dat hij de auto in het Albertkanaal zou laten verdwijnen. De Bilzenaar zit overigens nog altijd in de gevangenis op verdenking van de moord op Vandereycken, maar hij houdt de lippen stijf op elkaar.

© Tom Palmaers