Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Tweede dodelijke slachtoffer door noodweer in Duitsland
    UPDATE

    Tweede dodelijke slachtof­fer door noodweer in Duitsland

    Bij de hevige overstromingen in verschillende plaatsen in de Zuid-Duitse deelstaten Beieren en Baden-Württemberg zijn al twee dodelijke slachtoffers te betreuren: een 22-jarige brandweerman en een 43-jarige vrouw. In Beieren zijn waterstanden bereikt die normaal slechts één keer in de honderd jaar voorkomen. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden en meerdere dammen hebben het begeven. Duizenden mensen werden geëvacueerd. Het aantal vermiste personen is nog onduidelijk, aangezien de hulpdiensten niet alle wijken kunnen bereiken door het water.
  2. Niene (1,5) kan door minste infectie sterven, maar is ‘niet ziek genoeg’ voor Vlaamse zorgtoeslag: “We tellen blijkbaar niet mee voor overheid”
    PREMIUM
    20

    Niene (1,5) kan door minste infectie sterven, maar is ‘niet ziek genoeg’ voor Vlaamse zorgtoe­slag: “We tellen blijkbaar niet mee voor overheid”

    Als een stomp in de maag. Zo voelde de brief van de Vlaamse overheid die Hanne (34) uit Vorselaar enkele weken geleden ontving. ‘U komt niet in aanmerking voor een zorgtoeslag’, stond er. Haar dochtertje scoorde te weinig punten en is dus ‘niet ziek genoeg’. “Ik kon mijn ogen niet geloven”, getuigt ze. “Niene (1,5) heeft een levensbedreigende aandoening. Als zelfs dát niet volstaat, wat dan wel?” Als alleenstaande, werkende mama voelt ze zich in de steek gelaten. “Sinds Nienes ziekte ben in een bureaucratisch doolhof beland.”