Fiorentina is gewaarschuwd: zo straf zijn de cijfers van Club Brugge onder Nicky Hayen

Attenzione. Als u het ons vraagt, let Fiorentina maar beter op voor dit Club Brugge. Na een nieuwe zege tegen KRC Genk (0-3) ogen de cijfers van blauw-zwart stilaan angstaanjagend indrukwekkend. Een overzicht.

Yanko Beeckman

Negentien goals gemaakt

Na de dubbele zege tegen KRC Genk scoorde Club al negentien keer in acht wedstrijden onder Nicky Hayen. In de Champions’ Play-offs deed blauw-zwart de netten in totaal al zestien keer trillen. “Vandaag was de uitslag overdreven”, gaf Nicky Hayen na de match tegen KRC Genk wel toe. “We hadden het lastig met de intensiteit van Genk. Voor rust werden we doodgedrukt en kwamen we tegen de gang van het spel in op voorsprong. We spelen ontzettend veel wedstrijden, we moeten dus ook niet té streng zijn voor onszelf. In deze fase van de competitie maakt de manier waarop we de wedstrijden winnen niet meer zoveel uit, zolang we ze maar winnen. Een doelpuntensaldo van zestien tegen drie, dat wil wel iets zeggen. In elke wedstrijd creëren we onze kansen. We kunnen op elk moment van de wedstrijd gevaarlijk zijn.” Het is ooit anders geweest.

© BELGA

Elf verschillende doelpuntenmakers

Club kan niet alleen op elk moment van de wedstrijd gevaarlijk zijn, het gevaar kan ook van meerdere kanten komen. In zes play-offwedstrijden werden de doelpunten van Club al door liefst elf verschillende spelers gemaakt. Dat is bijvoorbeeld een stuk meer dan de respectievelijk vijf en vier verschillende doelpuntenmakers bij Anderlecht en Union. “Er zit gewoon ontzettend veel kwaliteit in deze groep”, zegt Hayen. “Je hebt kwaliteit op papier, maar je moet die ook op het veld kunnen brengen. Je ziet dat er vandaag een geheel staat. Het gaat soms over de juiste snaar raken bij de spelers. Ze vertrouwen geven, in gesprek gaan en ze fouten durven laten maken – liever op training dan tijdens de wedstrijden. Je merkt dat deze groep heel hongerig is. De dynamiek is enorm goed, want iedereen vecht voor elkaar. Als je ziet hoe sommige jongens invallen, dan voel je dat iedereen mee is in het verhaal.”

© Isosport

Vijf clean sheets

Club is niet alleen een pak efficiënter voor het doel van de tegenstander, het geeft zelf ook steeds minder weg. In acht wedstrijden onder Hayen incasseerde blauw-zwart amper drie goals en hield het liefst vijf keer de nul. Daar zijn meerdere redenen voor. Nordin Jackers toonde zich een waardige vervanger van Simon Mignolet en heeft zich de voorbije weken volledig in de harten van de Club-supporters gekeept. Maar met de inbreng van de rechtsvoetige Kyriani Sabbe op rechtsachter oogt de verdediging van Club Brugge ook een pak stabieler dan onder Ronny Deila. Tegen KRC Genk stond Sabbe overigens niet alleen verdedigend zijn mannetje, maar pakte het Brugse jeugdproduct ook uit met assist en een ‘lucky’ goal. “Wat er precies gebeurde bij die eerste goal? Ik probeerde Hugo (Vetlesen) te bereiken maar uiteindelijk belandde die bal voorbij een verraste Vandevoordt. Een goal is een goal en het is natuurlijk fijn om mijn eerste doelpunt te scoren voor Club. Kampioenengeluk zou ik het niet noemen, maar de voorbije maanden zat het ons vaak ook niet mee.”

Zeven overwinningen op rij

Club Brugge pakte onder Nicky Hayen 22 op 24 en won nu al zeven wedstrijden op rij. De strafste reeks van het seizoen, want onder Deila won blauw-zwart nooit meer dan zes wedstrijden na elkaar. Toch blijft Hayen nuchter. “We zijn de grootste titelkandidaat tot we twee keer verliezen, zo simpel is het. Ik ga me niet tot uitspraken laten verleiden. Dit team is enorm gefocust. We vieren niet uitbundig, want er is nog zo veel te winnen. Ons doel is de derde plaats en dat Europese ticket. Daar wil deze ploeg voor vechten tot de laatste snik. We zitten in een flow en hebben het moment in handen. De groep is hongerig genoeg om dat niet meer uit handen te geven. Maar we kijken nooit verder dan de volgende match. En op dit moment is dat Fiorentina.” In Italië zijn ze alvast gewaarschuwd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER