© Bart Van den Langenbergh

Buurtbewoner woonzorgcentrum gaat aan de haal met fiets en handtas

Olen -

Een buurtbewoner van een woonzorgcentrum in Olen stond terecht voor de diefstal van een fiets van een medewerker van het rustoord. Hij ging ook aan de haal met een handtas uit een fietszak.

R.C.B. uit Olen ging op 11 juni vorig jaar aan de haal met een fiets van een personeelslid van het woonzorgcentrum in zijn buurt. Hij probeerde thuis het slot door te zagen, maar de eigenaar kon zelf zijn gestolen fiets lokaliseren. “De politie vond bij een huiszoeking nog twee elektrische fietsen terug waarvan een ook gestolen was”, zei openbare aanklager Elke Van Dyck op de rechtbank in Turnhout. “De man had ook nog een tentje met daarin drie cannabisplanten en in een schaal in de keuken lagen resten van speed.” De man stond ook nog terecht voor de heling van een gestolen fiets waarvoor hij 70 euro had betaald.

Op 13 februari van dit jaar liep B. opnieuw tegen de lamp. Deze keer had hij aan datzelfde woonzorgcentrum een handtas gestolen uit een fietszak. “Het slachtoffer ging zelf aanbellen bij de man en ze zag haar make-uptasje liggen op zijn tafel. Hij beweerde dat hij die handtas had meegenomen om een diefstal te vermijden maar die uitleg is ongeloofwaardig”, vertelde de procureur. Ze vorderde een effectieve celstraf van 12 maanden.

De verdediging vroeg om een werkstraf uit te spreken. Vonnis op 4 juni. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olen