Sacha Baron Cohen met ex-vrouw Isla Fisher, die na het boek met hem brak.© Chris Pizzello/Invision/AP/Fotomontage GVA

Sacha Baron Cohen haalt slag (te laat) thuis: biografie Rebel Wilson aangepast

In haar ophefmakende biografie vertelde Hollywoodactrice Rebel Wilson (44) over het wangedrag van Sacha Baron Cohen (52) op de filmset. Die wilde het boek laten aanpassen, en haalt nu zijn gram.

Eerder kwam een persbericht waarin stond dat het boek om commerciële redenen even uit de winkelrekken was verdwenen. Maar nu blijkt dat juridische redenen aan de basis liggen. In haar biografie Rebel rising noemt Rebel Wilson haar ex-collega Sacha Baron Cohen (52) bij naam en beschuldigt ze de komiek van wangedrag op de set van de film Brothers Grimsby. Hij zou zijn broek hebben laten zakken en haar hebben gevraagd om haar vinger in zijn anus te stoppen voor een “grappige” scène.

Sacha Baron Cohen ontkende het verhaal meteen, en deed tevergeefs pogingen om zijn naam uit het boek te krijgen. Intussen vroeg zijn vrouw en actrice Isla Fisher de echtscheiding aan, naar verluidt door de beschuldigingen van Wilson. Nu komt er toch een nieuwe druk waarin een aantal alinea’s zijn verdwenen en andere verhalen meer toelichting kregen.

Of het om grote aanpassingen gaat, is onduidelijk, maar het Cohen-kamp is blij. “De uitgeverij heeft bepaalde passages niet op feiten gecontroleerd en nam de verstandige, maar vreselijk late stap om de lasterlijke beweringen van Rebel Wilson te verwijderen zodra het bewijs werd geleverd dat ze vals waren.” In het Verenigd Koninkrijk en Wilsons geboorteland Australië werd het boek kort na de release al uit de winkelrekken gehaald. (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER