Themabeeld.© AP

Dertiger moet gsm en computer laten controleren nadat hij minderjarige meisjes lokt op datingsite

Bocholt -

Een 36-jarige man uit Bocholt krijgt zestien maanden cel met uitstel onder voorwaarden omdat hij contact zocht met minderjarige meisjes via een datingsite. De man vroeg ook naaktfoto’s van de tieners. “Hij gebruikte daarvoor een andere naam en een andere leeftijd om hun vertrouwen te winnen”, klonk het bij de Tongerse procureur.

Shauni Deferm

De dertiger maakte een profiel aan op de datingsite Badoo. Daar legde hij contacten met minderjarige meisjes. Volgens de Tongerse aanklager ging het om een voorbeeld van cyberlokking, waarbij de man een valse identiteit aannam en zich jonger voordeed dan hij was. “Hij gebruikte een andere naam en een andere leeftijd om het vertrouwen van de meisjes te winnen”, klonk het. “Die meisjes zaten midden in hun puberteit en ontluikende seksualiteit toen ze geconfronteerd werden met iemand die minstens vijftien jaar ouder is.”

Controle van computer en gsm

De raadsman van de dertiger gaf de feiten vorige maand tijdens de behandeling van de zaak toe. “Mijn cliënt zat toen in een emotioneel moeilijke periode. Hij had nood om met iemand te praten en daardoor is hij online contacten beginnen zoeken.” Volgens de advocaat ging de man ervan uit dat de meisjes meerderjarig waren. “Want in de gebruikersvoorwaarden van die datingsite staat dat je minstens achttien jaar moet zijn. Bij een meisje had hij wel het vermoeden dat ze minderjarig was.”

De Tongerse correctionele rechter veroordeelde de man tot een celstraf van zestien maanden met volledig uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij zijn sociale media, computer en gsm laten controleren door een justitieassistent. Hij moet ook een gepaste behandeling volgen voor zijn seksuele problematiek. De man wordt bijkomend ook vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer