Dader krijgt opnieuw 19 jaar cel voor doodslag in bijzijn van peuter

© BERT DE DEKEN

Het Antwerpse hof van beroep heeft Roel Tielens (35) uit Dessel veroordeeld tot 19 jaar cel voor de doodslag op zijn partner Sandy Luyten (30). De beklaagde had het slachtoffer doodgestoken in hun woning aan de Zandvliet in Dessel. Hun dochter van 2,5 jaar was getuige. Het openbaar ministerie had 27 jaar cel gevorderd voor moord, maar het hof vond - net zoals de rechters in eerste aanleg - de voorbedachtheid niet bewezen en bevestigde de straf die hij van de eerste rechters gekregen had.

gjs

Sandy en Roel waren dertien jaar samen. Ze gingen gebukt onder schulden en het slachtoffer had op 6 december 2015 te kennen gegeven dat ze weer bij haar moeder wilde gaan wonen. De beklaagde wilde niet dat ze vertrok met zijn kind. Na een vlammende ruzie was hij op café gegaan.

Toen hij rond 20.30 uur terug thuis kwam, zou het slachtoffer hem in de zetel hebben opgewacht met in de ene arm hun dochtertje en in de andere hand een groot vleesmes. Het OM en de burgerlijke partijen geloofden daar niets van en waren ervan overtuigd dat Roel Tielens het mes uit de keuken was gaan halen en dat hij met voorbedachten rade had gehandeld.

“Dat het slachtoffer het mes bij zich had, wordt door niets tegengesproken. Het is misschien niet verstandig, maar wel te begrijpen. Het slachtoffer wist dat hun dochter de inzet zou worden bij een scheiding en er waren al agressieve discussies geweest. Uit niets valt af te leiden dat hij vooraf beslist had om haar te doden”, stelde het hof in zijn arrest.

Tielens had het mes vrij snel van Sandy kunnen afnemen en probeerde zijn dochter uit haar armen te halen. Plots had Sandy ‘auw, auw’ geroepen. Ze had twee messteken gekregen, die haar linkerlong en hart doorboorden. Ze kon nog tot in de tuin van de overburen kruipen, maar overleed kort daarna. “Om een mogelijke scheiding van zijn dochter te vermijden, doodde hij zijn partner in het bijzijn van zijn dochter, wat zij nu de rest van haar leven moet meedragen”, besloot het hof.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen