Planckendael zoekt olifantenverzorger: een droomjob tot je de stal moet uitmesten

© Dirk Vertommen

Deze winter nog volgt een olifantenbabyboom in Planckendael, dus is de dierentuin op zoek naar nieuwe verzorgers. Een populair postje, maar voor u begint te dromen over knuffelen met Kai-Mooks kalfje moet u ook weten dat het hard werken is. De stal uitmesten is evengoed part of the job.

Silke Remmery

Planckendael mag zich klaarmaken voor een reeks babyborrels: de komende maanden worden er maar liefst drie nieuwe olifantjes verwacht. Dus kan de kraamafdeling wel wat extra handen gebruiken en zoekt de Mechelse dierentuin nu al een nieuwe verzorger. Ook in de Zoo van Antwerpen wordt een olifantenverzorger aangenomen.

“Bij de vorige zoektocht naar een olifantenverzorger hadden we meer dan vijfhonderd kandidaten”, zegt Ilse Segers, woordvoerster van de Zoo en Planckendael. Het is geen verrassing dat de job populair is. Maar weet waarvoor u solliciteert. “Mensen durven dat beroep weleens te romantiseren, maar dieren verzorgen is meer dan alleen de oh’s en de ah’s. Natuurlijk hoort dat bij de job, maar schoonmaken ook. Het is best hard werken, ook fysiek. Zeker als de dieren ook ’s nachts hun verzorger nodig hebben.”

Favoriete verzorger

De vereiste voor de nieuwe verzorger? Liefst ervaring, en zeker hopen passie. “Vaak hebben dieren een favoriete verzorger, die meer van hen gedaan krijgt. Dat komt van pas als je een dier van een paar ton zonder verdoving in een hok moet krijgen. Dat wederzijds respect is belangrijk en kan enkel maar als je met veel plezier en liefde voor de dieren zorgt.”

Wie het zware gevaarte liever aan een ander overlaat, kan trouwens even goed iets betekenen voor andere dieren. De Zoo van Antwerpen heeft ook vacatures openstaan voor reptielen en vogels. “Voor hen wil ik toch ook een lans breken”, zegt Segers. “Achter die dieren schuilen vaak mooie verhalen, waarmee de verzorgers bezoekers kunnen fascineren.”

Op zoovanantwerpen.be staat een overzicht van alle vacatures.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer