© Photo News

Hardy excuseert zich opnieuw: "Ik heb mij blootgesteld aan gruwelijke dingen"

Op de tweede dag van het proces ging voorzitter Dirk Thys dinsdagvoormiddag verder met de ondervraging van Renaud Hardy over de moordpogingen op A. H. en op actrice Veerle Eyckermans en over de moord op zijn ex-vriendin Linda Doms. "Het plan om keet te schoppen viel in duigen", zei de beklaagde over de moordpoging op Eyckermans. Over de moord op Linda Doms gaf Hardy, die zich op het einde van het verhoor opnieuw excuseerde, verwarde antwoorden. Ons liveverslag voor vandaag is afgelopen. Deze namiddag komen de speurders aan het woord. Het belangrijkste nieuws daarvan kan u op onze site terugvinden.

dvd

Net zoals maandag antwoordde Hardy dinsdagochtend opnieuw naast de kwestie. Toen voorzitter Dirk Thys hem op het matje riep, werd het voor Hardy schijnbaar te veel en vroeg zijn advocaat om een schorsing. Hardy klaagde ook over een bril en over het gevangeniseten.

Na een pauze van een uur werd het verhoor hervat en ging het over de moordpoging op actrice Veerle Eyckermans op 14 februari 2015. Hardy zat naar eigen zeggen in een algemene malaise, toen hij besloot haar aan haar woning op te wachten. Ze kreeg zware slagen van een afgebroken steel van een pikhouweel op het hoofd. Die pikhouweel had hij uit haar garage genomen. Met hetzelfde gereedschap had hij haar voordeur beschadigd. “Maar mijn plan viel in duigen, toen de buren buiten kwamen.”

Daarna werd Hardy ondervraagd over de moord op zijn ex-vriendin Linda Doms. “Toen ik voor haar deur stond en ze 'Parkinsonneke kruip terug in uw bed” zei, heb ik haar één klop gegeven”, vertelde Hardy die beweerde niet veel meer te herinneren over de feiten. "Ik heb dementie en ik was schelezat."

Op het einde van zijn ondervraging kreeg de beklaagde nog de kans om iets aan de debatten toe te voegen. "Het valt mij enorm zwaar om bij wijze van spreken hier voor jullie mijn broek te moeten uitdoen en in mijn bloot gat te staan," zei Hardy terwijl hij snikte en naar zijn hoofd greep. Dan begon hij zich te excuseren, maar niet ten aanzien van de burgerlijke partijen. Hij had het wel over zijn moeder, zussen en petekind.

"Ik wil mij excuseren bij iedereen die ik gekwetst heb. Bij mijn moeder en twee zussen. Ook bij mijn petekind," aldus Hardy, waarna voorzitter Thys hem liet weten dat de ondervraging hiermee eindigde.

Herlees het volledige verhoor van Hardy hier:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Renaud Hardy