Nieuwe coalitie CD&V en N-VA wil parkeervrije markt

De gloednieuwe coalitie tussen CD&V en N-VA voor Herentals heeft zichzelf voorgesteld. Mien Van Olmen (CD&V) wordt burgemeester en Yoleen Van Camp (N-VA) eerste schepen. Jan Michielsen (CD&V) neemt zijn schepenfunctie voor vier jaar op, waarna hij plaats maakt voor partijgenoot Bart Michiels.

Hans Otten

Het nieuwe college van burgemeester en schepenen bestaat uit Mien Van Olmen (CD&V, on der andere algemeen beleid en burgerparticipatie), Yoleen Van Camp (N-VA, middenstand en sport), Jan Michielsen (CD&V, cultuur en onderwijs – na vier jaar opgevolgd door Bart Michiels), Pascal Van Nueten (N-VA, ruimtelijke ordening en openbare werken), Patrik De Cat (CD&V, financiën), Stefan Verraedt (N-VA, toerisme en milieu) en Peter Bellens (CD&V, sociale zaken).

“Onze nieuwe bestuursploeg is samengesteld uit sterke mensen met veel ervaring in politiek, onderwijs en ondernemen”, zegt nieuwe burgemeester Mien Van Olmen. “We hebben een beleidsprogramma uitgewerkt waarin participatie en inspraak de rode draad vormen. Het is echt onze bedoeling de burger zoveel mogelijk bij dossiers te betrekken en hen daarin eerst te raadplegen.”

Naast die participatie zet het bestuur ook in op toegankelijke zorg voor iedereen, de ontwikkeling van het binnengebied achter ’t Hof tot een modern stadsdeel waar ook plaats is voor woningen en een grote ondergrondse parking. Daardoor kan de Grote Markt later volledig parkeervrij worden gemaakt. Zwakke weggebruikers staan voortaan bij dossiers voor wegen centraal.