In het najaar werd al een deel van de nieuwe geluidsschermen geplaatst.© Stijn Van de Sande

AWV plaatst nieuwe geluidsschermen op R6 aan rotonde Heisbroekweg: “Verkeer moet over één rijstrook”

Sint-Katelijne-Waver -

Eind deze maand start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de plaatsing van geluidsschermen op de R6 ter hoogte van de rotonde Heisbroekweg in Sint-Katelijne-Waver. Het gaat om schermen op de brug zelf. Tijdens de werken moet het verkeer richting Putte over één rijstrook.

In het najaar van vorig jaar plaatste AWV al nieuwe geluidsschermen op de R6 ter hoogte van de Kasteellaan en Donk in Sint-Katelijne-Waver. Het ging om de schermen voor en na de brug over de rotonde Heisbroekweg. Vanaf maandag 29 april worden ook de schermen op de brug zelf geplaatst. Die zijn van een ander type dan de eerder geplaatste geluidsschermen om de stabiliteit te kunnen garanderen.

De schermen maken geen deel uit van de oorspronkelijke plannen, maar komen er op vraag van de omwonenden. “Hoewel het project-MER hier geen geluidsmaatregelen oplegt, werd er wel tegemoetgekomen aan de vraag van de buurtbewoners”, zegt Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). “Door vijfhonderd meter extra geluidsschermen te plaatsen, verbeteren we de leefbaarheid in de betrokken wijk.”

Eén rijstrook

De hinder voor het verkeer blijft volgens AWV beperkt. Tijdens de werken moet het verkeer richting Putte wel tijdelijk over één rijstrook. De op- en afritten blijven steeds bereikbaar. Om de duur van de werken te beperken, werkt de aannemer ook op enkele zaterdagen. “Om de schermen op de brug te kunnen monteren, vinden ook betonwerken plaats. Het nieuwe beton moet een tijd uitharden. Tijdens deze periode zal er geen zichtbare werfactiviteit zijn”, klinkt het.

Midden juli moeten de werken achter de rug zijn. Later volgt er nog twee kilometer aan extra geluidsschermen, maar daarvoor moet de R6 eerst nog een omgevingsvergunning krijgen. Die werd eind vorig jaar opnieuw niet verleend. Er werd intussen een nieuw dossier ingediend. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners