woensdag 22 augustus 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De voorzitters van de Gingelomse clubs en de schepen van sport. TP

Jeugd Gingelom boven de doopvont gehouden

De drie Gingelomse clubs KDH Jeuk (1prov), RDK Gravelo (2B) en Eendracht Gingelom (4C) hebben, op initiatief van het gemeentebestuur, een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor het jeugdbeleid.

“Een vroegere poging, in het jaar 2000, is spaak gelopen, maar nu hadden we opnieuw het initiatief genomen”, aldus burgemeester Patrick Lismont en schepen Jan Wicheler. “Wij willen vooral dat het voetbal in onze gemeente blijft bestaan. Die jeugdsamenwerking kan concreet misschien leiden tot meer. Maar dat laten we over aan de clubs zelf. Feit is wel dat wij op termijn een jeugdcentrum willen bouwen op de site van Huvo Jeuk.”

“Wij hebben als clubs al twee jaar lang gesprekken gevoerd”, zegt Luc Coenen, voorzitter van KDH Jeuk. “Het heeft ertoe geleid dat we vanaf dit seizoen volop spelers zullen uitwisselen. Stel bijvoorbeeld dat door omstandigheden de U15 van Jeuk enkele spelers moet missen, dan zal Gravelo enkele spelers afstaan om Jeuk uit de nood te helpen. In de nabije toekomst streven we naar het model van één jeugdbeleid zoals dat van Melo Zonhoven en Zonhoven VV onder de noemer ‘Jeugd Gingelom’. En in de verre toekomst moet dit leiden tot een groter samenwerkingsverband tussen de drie clubs.”

“Dat zien we nog wel”, zo houdt de Gravelo-voorzitter die boot af. “Natuurlijk gaan we jeugdspelertjes uitwisselen (Gravelo telt er 180, ns) maar we behouden onze eigenheid, he. Het gaat hier niet om een fusie.”

“Wat de jeugd betreft was dat voor ons nochtans al een feit”, relativeert zijn collega van Gingelom, Rudi Mievis. “Wij werkten op dat vlak al twee, drie jaar samen met Gravelo. En wie weet?”

 (ns/gesi)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws