© rr

Belgische meisjes-juniores pakken brons in teamklassement, ook vier toestelfinales op EK turnen

De Belgische meisjes-juniores hebben vrijdag op het EK turnen in het Italiaanse Rimini de bronzen medaille veroverd in het teamklassement. Individueel verzekerden ze zich van vier toestelfinales.

Bron: BELGA

Louise Dupont (Hémérocallis), Sien Ghekiere (De Gympies Keerbergen), Liese Vieuxtemps (Turnkring De Kerels Waasmunster), Silke Hoste (OTV Nazareth) en Katie Baert (Gym Waasland) behaalden een totaalscore in het teamklassement van 148,662 punten. Daarmee moesten ze in de eindafrekening alleen Frankrijk (155,763) en Italië (153,527) laten voorgaan.

In de individuele allround-competitie leverde Ghekiere de beste Belgische prestatie, met een achtste plaats (zevende plaats in de ‘opgekuiste’ ranking met twee turnsters per land) en 49.532 punten. Dupont werd negende (49.099). De titel ging naar de Française Elena Colas (53.265).

Individueel halen de Belgische gymnastes vier toestelfinales, die zondag op het programma staan. Ghekiere plaatste zich voor de medaillestrijd op de brug, Dupont en Vieuxtemps aan de balk, en Vieuxtemps ook nog eens voor de grondfinale.  

Donderdag kwamen de vrouwen senioren in Rimini in actie. Maellyse Brassart kon toen een ticket veroveren voor de Olympische Spelen in Parijs. De Brusselse eindigde tijdens de allroundcompetitie op de elfde plaats. Dat volstond voor het laatste overgebleven olympische ticket, omdat de tien turnsters voor haar zich allemaal al konden plaatsen voor Parijs. 

Voor speerpunt Nina Derwael (al zeker van Parijs 2024) verliep het EK veel minder goed. De Limburgse viel zowel van de brug met ongelijke leggers, waarop ze haar wederoptreden maakte, als de balk. Ze mocht hierdoor een kruis maken over deelname aan toestelfinales. Derwael nam niet deel aan de sprong en de grondoefening. Erika Pinxten en Jade Vansteenkiste deden wel alle oefeningen en eindigden als respectievelijk 36e en 58e in de allroundcompetitie. Er waren geen Belgische turnsters die zich plaatsten voor toestelfinales. Het Belgische team werd negende. Dat volstond net niet voor een plaats in de teamfinale.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten