Ook Play4 bereidt zich voor op de verkiezingen: een dubbele dosis Gert Verhulst en een docureeks over Ninove

Binnenkort draait Gert Verhulst dubbele shiften bij Play4, met zeven verkiezingsspecials.© Play4

De verkiezingen naderen met rasse schreden, dus komt Play4 met twee nieuwe programma’s op de proppen. Gert Verhulst zal binnenkort ‘De verkiezingstafel van Gert’ presenteren, later komt nog een docureeks over de gemeenteraadsverkiezingen in Ninove.

Op 9 juni worden we voor de eerste keer dit jaar in de stemhokjes verwacht. Daarom breidt Gert Verhulst de reguliere uitzendingen van De tafel van Gert vanaf maandag 27 mei uit. Twee weken lang start telkens om 22 uur De verkiezingstafel van Gert, waarin hij met een politiek kopstuk in gesprek gaat.

LEES OOK. “Problematisch dat hij zonder tegenspraak zijn verhaal kon doen”: waarom het geen toeval is dat Bart De Pauw bij Gert Verhulst aanschoof (+)

Zullen de revue passeren: premier Alexander De Croo (Open VLD), Petra De Sutter (Groen), Sammy Mahdi (CD&V), Raoul Hedebouw (PVDA), Melissa Depraetere (Vooruit), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bart De Wever (N-VA). Zoals dat aan zijn tafel de gewoonte is, laat hij zich in die gesprekken telkens bijstaan door drie tafelspringers. De debatten worden afgesloten op donderdag 6 juni. Die avond verzamelen alle tafelspringers aan de tafel, en zal hen gevraagd worden kleur te bekennen.

(Lees verder onder de foto)

Onder anderen premier De Croo zal plaatsnemen aan de tafel bij Gert Verhulst.© BELGA

Een jaar in Ninove

Intussen werkt Diederik Van den Abeele, de man achter Shalom allemaal!, aan een najaarsoffensief. In oktober 2023, exact één jaar voor de verkiezingen, begon hij al aan de opnames van Wij zijn van Nienof! “Ninove zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 dé Vlaamse stad zijn waar met argusogen naar gekeken wordt”, klinkt het. “Niet alleen in België zelf, ook de internationale pers kijkt met veel belangstelling naar wat er in Ninove te gebeuren staat. De grote vraag is hoe de politieke kaarten daar geschud zullen worden.”

Tot slot had de zender nog nieuws over een interne verschuiving. Na tien jaar neemt programmadirecteur Annick Bongers afscheid van Play4. Zij blies onder andere De mol nieuw leven in en lag destijds mee aan de basis van Gert late night. Na de verkiezingen in juni neemt ze een break om na te denken over haar toekomst binnen of buiten Play Media.(dewo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen