© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie zoekt getuigen na vijftal inbraken in bestelwagens in Kerkom en Gingelom

Sint-Truiden/Gingelom -

Bij de politie Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken is een vijftal meldingen binnengekomen van diefstallen uit bestelwagens. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Olivier Simons

De dieven sloegen toe in de omgeving van Kerkom en Gingelom. Ze maakten telkens een gaatje in de achterdeur om het slot van de bestelwagens te forceren. Uit de voertuigen werd voornamelijk werkmateriaal gestolen.

Wie meer info heeft over de inbraken of wie nuttige camerabeelden heeft, kan de politie contacteren op het nummer 011/701.911 of via pz.poltrudo@police.belgium.eu.

Tips

De politie geeft de burger ook enkele tips mee. Parkeer je bestelwagen ten eerste in de garage of op een andere veilige en goed verlichte plaats. Als dat niet mogelijk is, zet de bestelwagen dan met de laaddeuren zo dicht mogelijk tegen een muur. Sluit het voertuig af, laat de sleutels nooit onbeheerd achter, zorg voor extra sloten en minimaliseer het zicht naar binnen. Ten slotte merk, registreer en verzeker je best al je materiaal.

Wie verdachte gedragingen ziet, contacteert best meteen de politie via 101. Als je toch slachtoffer bent geworden, doe dan aangifte bij de politie, ook als er geen buit is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer