Apps van Google op een smartphone van Huawei.
Volledig scherm
Apps van Google op een smartphone van Huawei. © REUTERS

Verenigde Staten stellen restricties Huawei 90 dagen uit tot half augustus

Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft de restricties tegen producten van het Chinese telecombedrijf Huawei met 90 dagen uitgesteld. Het ministerie zei dat het uitstel nodig was om contractuele verplichtingen na te komen. Daarnaast geeft het Huawei de tijd om software-updates door te voeren bij bestaande toestellen.

8 reacties

  • Alan Janssen

    5 jaar geleden
    Denk dat de Chinezen zelf met een OS gaan komen om deze bullshit in toekomst te vermijden..... zal niet verbaasd zijn als dat OS groter wordt dan Android....de stimulerende achterstand en de remmende voorsprong aan het werk, beetje geholpen door de gele smurf!
  • Bart Vanlierde

    5 jaar geleden
    Ik denk dat Google zelf, ook niet al te blij is met dit verbod, zomaar eventjes de 3de grootste gsm fabrikant (en zelfs goed op weg om Samsung voorbij te steken) niet meer als klant hebben.....
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    wil je in deze wereld niet bespioneerd worden dan 1 ga nooit naar een stad 2 blijf weg van sociale media 3 doe het met een gsm die niet op internet kan en dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een paar.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Wel, binnen de kortste tijd hebben zij de Amerikaanse chips niet meer nodig, en blijven de Amerikaanse firma's stikken met hun chips.
  • Paul Verbeeck

    5 jaar geleden
    Moet google misschien eerst nog wat geld zien binnen te halen van tijdelijke licenties , gewoon niet betalen en zelf een systeem uitrollen en amerika laten zitten met hun systeem .