Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Audrey Tatou in 'Thérèse Desqueyroux'.Beeld RV

U kan vanavond genieten van een brede waaier aan films. John Travolta en Nicolas Cage verwisselen van gezicht, Ben Affleck overvalt een bank en Audrey Tatou wordt door haar omgeving gedwongen tot een ongelukkig huwelijk. De volledige tv-gids kan u hier vinden. 

Groene voedselpioniers

Deze Nederlandse reportage zoekt een antwoord op de vraag hoe je een succesvol duurzaam ondernemer wordt en meer bijzonder welke risico's je loopt als 'groene voedselpionier'. We maken onder meer kennis met twee vriendinnen die in Zeeland de eerste zeewierboerderij in Nederland hebben aangelegd.

Om 20.20 uur op Canvas.

The Town

Knappe onderhoudende misdaadthriller waarmee Ben Affleck zijn talent als regisseur bevestigt.

Om 20.35 uur op VIER.

Cinema Canvas: Thérèse Desqueyroux

Regisseur Miller bewerkte zelf het boek uit 1927 van Nobelprijswinnaar François Mauriac tot scenario en verving daarbij de flashbackstructuur door een chronologische vertelwijze. Audrey Tatou speelt met veel begeestering en opgekropte emoties de rol van Thérèse, die van haar familie moet trouwen met een grootgrondbezitter. Ze zet zich echter af tegen deze regeling.

Om 21.00 uur op Canvas.

Face/Off

John Travolta en Nicolas Cage verwisselen van gezicht in 'Face/Off'.Beeld rv

Exuberante geweldchoreografie van genrespecialist John Woo waarin slechterik Nicolas Cage en FBI-agent John Travolta – die met behulp van ongeloofwaardige chirurgie – letterlijk van gezicht verwisselen. Ondanks de onnozele premisse lijken beide acteurs zich uitstekend te vermaken. Een van de leukste actiefilms van de jaren 90.

Om 22.45 uur op VTM.

In a Better World

Oscarwinnend Deens drama van Susanne Bier. Zij schreef het script samen met Anders Thomas Jensen en plaatst vraagtekens bij de waarden van de moderne westerse maatschappij. Het leverde haar in 2011 de Oscar voor beste niet-Engelstalige film op.

Om 23.50 uur op NPO2.