© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Kleuter staat recht op achterbank: bestuurder aan kant gezet in Tongeren

Tongeren -

Een chauffeur is donderdag geverbaliseerd omdat in de auto een kleuter van 4,5 jaar rechtop op de achterbank stond. Het kind was niet vastgemaakt. De man werd aan de kant gezet bij een ANPR controle. Bedoeling is dan dat alle voertuigen die een HIT opleveren bij de camera meteen worden gecontroleerd.

De controle gebeurde donderdag tussen 14 en 22 uur door twee politieploegen in de zone Tongeren-Herstappe. Vijf bestuurders werden onderschept voor het gebruik van de gsm tijdens het rijden. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Een van de chauffeurs is een beginnende bestuurder, hij had zijn rijbewijs pas sinds 24 januari. Een tweede was een trucker. Maar ook een leerlingbestuurder met een voorlopig rijbewijs werd betrapt.

Een voertuig dat geseind stond door de politiezone Gent voor inbeslagname in een dossier van misbruik van vertrouwen werd ook onderschept. Het kenteken en het voertuig zijn in beslag genomen. De bestuurder zal achteraf verhoord worden. Hij krijgt ook een proces-verbaal voor het sturen van een niet-ingeschreven en niet-gekeurd voertuig.

Oekraïens rijbewijs

Een man met een vals Oekraïens rijbewijs werd aan de kant gezet. Zijn rijbewijs en het voertuig werden in beslag genomen. De bestuurder kreeg ook een proces-verbaal voor sturen zonder rijbewijs.

Een motorrijder werd geverbaliseerd omdat hij een positieve speekseltest voor cannabis en cocaïne aflegde. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Drie bestuurders werden geverbaliseerd omdat hun voertuig niet meer geldig gekeurd was. Twee vrachtwagenbestuurders kregen een boete voor het negeren van het bord C21 (tonnagebeperking) op de Leopoldwal. Een bestuurder en één passagier droegen geen veiligheidsgordel en kregen een onmiddellijke inning.(mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer