© BELGA

Landa en Bardet rijden Dwars door Vlaanderen, Landa toont zo aan Quintana dat hij Tour serieus neemt

Mikel Landa (Movistar) en Romain Bardet hebben hun deelname aan de semiklassieker Dwars door Vlaanderen op 28 maart bevestigd. Ze willen zich zo voorbereiden op de negende rit in de komende Ronde van Frankrijk waar de renners 22 kilometer kasseien voorgeschoteld krijgen. De Bask geeft zo ook een duidelijk signaal aan ploegmaat Nairo Quintana dat hij de Tour serieus neemt en niet naar daar wil trekken als knecht.

vva

Het Belgische publiek kan tijdens Dwars door Vlaanderen dus twee klimmers aan het werk zien. Uniek is dat niet, eerder namen ook al berggeiten Carlos Betancur, Nairo Quintana en Alejandro Valverde deel.

Met Romain Bardet en Mikel Landa kan de Vlaamse semiklassieker uitpakken met de nummers drie en vier van de afgelopen Tour. Beiden hopen zich in Dwars door Vlaanderen optimaal voor te bereiden op de negende Touretappe, die de renners over 154 kilometer zal voeren van Arras naar Roubaix. In die Tourrit moeten de renners maar liefst vijftien stroken, goed voor 22 kilometer kasseien afhaspelen.

Discussie bij Movistar in de maak?

In de Tour van 2017 finishte Landa op slechts één seconde van Romain Bardet en viel zo net naast het podium. Hij leek toen meermaals met de handrem op te rijden in functie van zijn toenmalige kopman en eindwinnaar Chris Froome. Landa maakte in 2018 de overstap van Team Sky naar Movistar. Hij verliet de Britse formatie om uit de schaduw te treden van Chris Froome.

Nairo Quintana was de afgelopen jaren de vaste kopman voor Movistar in grote rondes, hij gaf eerder al te kennen dat hij kopman wil blijven. De Colombiaan kwam er in de Tour van 2017 niet aan te pas, Quintana eindigde toen pas twaalfde. Acht plaatsen na Landa dus.

Het is dus maar de vraag wie kopman zal zijn bij Movistar in de komende Ronde van Frankrijk. Wellicht delen de twee het kopmanschap. Landa bewijst met zijn deelname aan Dwars door Vlaanderen alleszins dat hij de Tour serieus neemt.

© Photo News

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer