© Raymond Lemmens

Van verkoopster tot zangeres: Jessi Perez treedt in de voetsporen van grote zus Belle

Jessi Perez (32) uit Neerpelt stapt net zoals haar oudere zus Belle de showbizz in. Ze gaat zingen aan de zijde van componist-pianist Daniël Verstappen (28) uit Elen (Dilsen-Stokkem). “Ik wilde gewoon iets met mijn stem doen en heb verrassend dit aanbod gekregen om een muzikaal duo te vormen”, vertelt Jessi.

Mark DREESEN

Jessi Perez komt niet onbeslagen ten ijs als zangeres. “Ik heb tien jaar podiumervaring bij Centerparcs waar ik liveshows gaf”, vertelt Jessi. Vanaf nu treedt ze in het voetlicht als zangeres van een duo dat ze vormt met componist-pianist Daniël Verstappen.

“Drie maanden geleden kende ik Daniël nog niet”, zegt Jessi Perez. “Via een vriend werd ik aan hem voorgesteld. Ik beluisterde zijn composities en het klikte meteen op muzikaal en persoonlijk vlak. We zijn gestart met het idee om een show te brengen van dansbare commerciële covers.”

Daniël Verstappen was een vaste waarde in het Promsorkest in België, Nederland en Duitsland. In 2017 debuteerde hij met zijn eerste singel ‘On My Mind’. “Ik heb Jessi leren kennen als een bescheiden meisje dat werkelijk openbloeit als ze zingt”, zegt Daniël. “Ze beweegt vlot op het podium, heeft een klokvaste stem die aangenaam, krachtig en tegelijk warm is. Jessi heeft power, is voor mij een natuurtalent. Ik zocht iemand die zingt terwijl ik piano speel, dus ik ben blij dat ze met mij in zee gaat.”

“Ik heb geen muzikale opleiding zoals Daniël (die aan het vermaarde Lemmensinstituut studeerde, red.)”, geeft Jessi aan. “Maar door die liveshows te geven in Centerparcs heb ik ervaring opgebouwd. Liedjes zingen, de mensen in de zaal amuseren en laten swingen, daar heb ik geen moeite mee. Ik heb steun van heel wat vrienden die me vertelden dat ik verder moest gaan in de showbizz en iets moest doen met mijn stem. Dat wilde ik ook wel. Daarom grijp ik nu deze kans.”

La Bottega

Terwijl Daniël elke dag professioneel met muziek bezig is, staat Jessi allerhande accessoires te verkopen in La Bottega in Hasselt. Na haar werkuren is er tijd voor muziek. “In deze drie maanden dat we gewerkt hebben aan ons programma was er een mooie wisselwerking in de gekozen nummers”, aldus Jessi. “Ik zing graag alles: van Nederlandstalig over Engels tot Spaans. Ik zing graag pop, dance en klassiek. Daniël weet de gekozen muzieknummers soms prachtig te bewerken en er een persoonlijke swing aan te geven. Daar is hij een kei in.”

“Voor ons eerste optreden, aanstaande woensdag in de Versuz, ben ik enthousiast, maar natuurlijk zijn er ook wel zenuwen. Weet je, het is allemaal nog zo nieuw. Ik geef hier vanavond met Daniël mijn eerste interview aan een krant. Ik weet dat de showbizz hard werken is. Woensdag wil ik mijn talent tonen. Als ik dan zenuwen heb, kijk ik naar Daniël. Die straalt rust uit op het podium.”

“Wat onze artiestennaam is? God, daar hebben we nog niet over nagedacht”, prevelt Jessi. “Daniël & Jessi zeker of zo iets? Alhoewel, bij Nicole en Hugo staat de naam van de dame vooraan (lacht). Ach, we zien wel. Onze show moet in ieder geval ‘af’ zijn. Ik heb tien jaar ballet gevolgd en wil daar op het podium ook iets mee doen. Trouwens, Daniël blijft ook niet stil zitten achter zijn vleugelpiano. Je zal wel zien.”

Belle

Jessi is 11 jaar jonger dan haar beroemde zus Belle Perez, die haar sporen al verdiend heeft in de showbizz. “Ik heb ooit met Belle samen gezongen, maar dat was thuis naast de kerstboom. Het publiek was papa en mama. Ik kijk natuurlijk op naar mijn zus. Ze staat met beide voeten op de grond. Belle is trots op me en zegt dat ik er voor moet gaan. Ik ben heel blij met haar advies. Ze heeft ook al vele jaren ervaring. Natuurlijk komt ze luisteren woensdag. Net zoals mijn ouders, mijn vriendje uit Brussel en de ouders van Daniël. Na woensdag is het werken voor de opening van het gloednieuwe stadsplein op 6 januari in Dilsen-Stokkem. Daar is heel de stad uitgenodigd om te komen luisteren. Spannend!”

Daniël en Jessi treden op woensdag 19 december op in de Hasseltse Versuz. Deuren open om 19 uur, show om 21 uur. Alle info: 0472/88 69 82 of via info@joachimtruyers.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer