© jdv

Tot dertig maanden cel voor twee cannabisplantages: “Wij werden onder druk gezet”

Vijf mannen hebben vrijdag celstraffen tot dertig maanden gekregen voor hun betrokkenheid bij twee cannabisplantages in Zwijndrecht en Hamme. Er werden in totaal 1.600 planten aangetroffen.

Op 1 januari 2017 was er een anonieme tip binnengekomen dat er in een loods van een bedrijvencomplex in Zwijndrecht een cannabisplantage was ondergebracht. De politie zag er twee wagens met Nederlandse nummerplaten. Na een nieuwe melding over een op til zijnde oogst werd er een huiszoeking uitgevoerd.

De politie trof een plantage met 725 planten aan en een tweede die nog in opbouw was. Ali K. en Lewani K. werden ter plaatse gearresteerd. Ze verklaarden dat een man uit Rotterdam hen had ingeschakeld om de planten te verzorgen.

De gsm’s van Ali K. en Lewani K. werden uitgelezen en zo kwamen ook Ali’s vader Mustafa K., Boubker A. en Andy J. in beeld. Die laatste werkt als elektricien en werd ingehuurd om de stroomtoevoer naar de plantage te regelen. Zijn gsm bleek ook door een zendmast in Hamme te zijn opgepikt.

De politie deed nazicht in de omgeving en merkte er een leeg pand op met afgeplakte ramen. Bij een huiszoeking werd een tweede plantage met 876 planten aangetroffen. Boubker A. betaalde de huurgelden voor het pand, maar beweerde dat hij onder druk werd gezet. De rechtbank geloofde dat niet.

De beklaagden moeten twee distributienetbeheerders in totaal 10.000 euro aan schadevergoedingen betalen voor diefstal van de stroom voor de plantages.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER