De trein rijdt al een tijdje over het nieuwe viaduct op de Lierseweg, de komende weken wordt het oude afgebroken.© Hans Otten

Lierseweg gaat maand dicht voor sloop brug

Herentals -

Het stuk van de Lierseweg tussen Rietbroek en Wolfstee in Herentals gaat vanaf 13 mei opnieuw een tijdlang dicht voor alle verkeer. Dat is nodig om de restanten van de oude spoorbrug over de Lierseweg af te breken. Daarna legt de aannemer de weg en fietspaden opnieuw aan.

Met de sloop van de stalen spoorbrug over het Albertkanaal is over de Lierseweg naast het kanaal het oude viaduct achtergebleven. Een aannemer breekt die in opdracht van de Vlaamse Waterweg vanaf maandag 13 mei af. Tegelijkertijd leggen de arbeiders de rijweg en fietspaden opnieuw aan. Die werkzaamheden duren tot en met 21 juni. Al die tijd is er geen verkeer mogelijk over het deel van de gewestweg tussen de kruispunten met Rietbroek en met Wolfstee. Ook op het jaagpad op de linkeroever kan geen (fiets)verkeer passeren.

Fietsers volgen een omleiding via Wolfstee en Rietbroek, het gemotoriseerd verkeer via de Toekomstlaan.© Vlaamse Waterweg

“Fietsers volgen een omleiding via Wolfstee en Rietbroek. Dit is ongeveer 1 kilometer extra. Aan het kruispunt van Wolfstee en Rietbroek, ter hoogte van de doe-het-zelfzaak (Verwimp, red.), komt een fietsoversteekplaats met verkeerslichten en een drukknop. Gemotoriseerd verkeer rijdt tijdelijk via de Toekomstlaan, de Herenthoutseweg en de Ringlaan.” Het spoorviaduct in Wolfstee is intussen volledig vernieuwd en gaat weer open voor het verkeer. (ho)

Ook het viaduct in Wolfstee is klaar voor heropening.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals