BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Wout van Aert mag van UCI tekenen bij nieuwe ploeg: koersen mag, monsterboete en schorsing kunnen nog

WielrennenDe UCI heeft beslist: Wout van Aert (24) mag komend voorjaar koersen. Als er een ploeg is die hem een contract wil geven tenminste, want wie de Kempenaar wil inlijven, neemt een risico. Als Van Aert volgend najaar zijn rechtszaak tegen Nick Nuyens niet wint, wachten hem én zijn nieuwe ploeg een enorme boete en mogelijk zelfs een schorsing.

  1. Lotte Kopecky snijdt haar laatste doelen aan in een succesvolle klassieke lente: “Daarna mag de druk even van de ketel”
    PREMIUM
    4

    Lotte Kopecky snijdt haar laatste doelen aan in een succesvol­le klassieke lente: “Daarna mag de druk even van de ketel”

    De Amstel Gold Race nog, zondag. En daarna de ‘primeur’ in Luik-Bastenaken-Luik. Daar en dan zal Lotte Kopecky (28) een streep trekken onder haar succesvolle voorjaar. Vanuit het Van der Valk Hotel in Maastricht blikt ze er nog één keer op terug. Stilaan moe, maar wel voldaan. “Wat ik nodig had, vroeg Elena Cecchini me twee dagen voor Parijs-Roubaix. ‘Some good jokes’. Plat van het lachen, lagen we. Het maakte me helemaal terug ontspannen.”
  2. “Mocht Pogacar na zijn irreële raid op de Strade ook Luik inpalmen, schuift hij nog naast Van der Poel als man van het voorjaar”
    PREMIUM

    “Mocht Pogacar na zijn irreële raid op de Strade ook Luik inpalmen, schuift hij nog naast Van der Poel als man van het voorjaar”

    Luik-Bastenaken-Luik zondag, zeldzame ontmoeting tussen giganten dit voorjaar. Zijnde Mathieu van der Poel versus Tadej Pogacar. Al hadden we voor La Doyenne daar ook graag de namen van Remco Evenepoel en Primoz Roglic bijgezet. Een zoveelste val dit voorjaar besliste er anders over. Het stemt onze analist Michel Wuyts droef. Tegelijk ziet hij hoe de Belgen gretig datgene pakken waar Pogacar en Van der Poel geen trek in hadden. “Hij camoufleerde in zijn eentje de teleurgang van Lefeveres ooit zo bejubelde lentebrigade.”