Deze vijf mannen zoeken de liefde in gloednieuw seizoen ‘Boer zkt Vrouw – de Wereld Rond’

© vtm

De ecologische voetafdruk van ‘Boer zkt Vrouw’ is dit jaar net iets groter geworden: Dina Tersago en An Lemmens zochten hun Vlaamse boeren niet onder de kerktoren, maar over de hele wereld. Duitsland en Noorwegen zijn nog dicht bij huis, maar ook in Canada, Australië en Zuid-Afrika probeert VTM een boer aan een partner te helpen. Op 25 maart en 2 april presenteren de boeren zichzelf in een dubbele startaflevering van ‘Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond’. Wij stellen de vijf nu al aan u voor.

Tom De Leur

BEKIJK OOK. Bekijk hier de eerste beelden van ‘Boer zkt Vrouw’

Jan (29), cowboy in Australië

“Ik wilde als klein kereltje cowboy of boer worden. In Australië kan ik het allebei tegelijk zijn.” Do more of what makes you happy, doe meer van wat je gelukkig maakt: dat is de lijfspreuk van Jan. Acht jaar geleden trok hij als backpacker naar Australië en hij verloor zijn hart aan de prachtige natuur, de relaxte sfeer en de hartelijke bevolking. Jan keerde nog wel terug naar België, maar de lokroep down under was te groot. Jan werkt als cowboy met de dieren van andere landbouwers. Hij is goed op weg om een permanente verblijfsvergunning te krijgen en een eigen boerderij te beginnen. Een pittige meid kan hem daarbij helpen. Zijn ideale vrouw is ondernemend, sociaal en een liefhebber van honden. Een plantrekker die van het buitenleven houdt en van goede gesprekken.

(lees verder onder de foto)

© VTM

Bjorn (28), honingwijnboer in Canada

“Ik ben wellicht meer ­macho dan de gemiddelde Vlaamse man, maar als ik een vrouw graag heb, zal ze ’t geweten hebben.” Bjorn was zeven jaar toen hij met zijn ouders, broer en zusje Grobbendonk achterliet voor een nieuw leven in Canada. Zijn ouders droomden van een leven waarin ze volledig zelfvoorzienend waren en voegden de daad bij het woord door het eerste commerciële honingwijnbedrijf op te richten. De grond in Canada laat het telen van druiven niet toe, dus gingen ze gewoon wijn brouwen op basis van honing, bessen en bloemen. Bjorn schopte het tot chief winemaker. Hij is op zoek naar een nuchtere dame die even zot is op ­natuur en ­avontuur, die graag veel tijd ­buiten doorbrengt en geniet van de “basic things in life”.

(lees verder onder de foto)

Manu (53), olijfboer in Zuid-Afrika

“Ik heb het beste van twee werelden: een boeiend leven in het bruisende Kaapstad en rust en natuurpracht op mijn olijfboomgaard. Ik mis alleen een dame om al dit geluk mee te delen.” Deze boer met roots in Aalst verhuisde 33 jaar geleden met zijn vader naar Zuid-Afrika, had er een carrière als profvoetballer en stampte een bouwbedrijf uit de grond. Aan de kust van Kaapstad bouwde hij een prachtig huis voor zichzelf en zijn vrouw Jennifer. Toen zij vier jaar geleden onverwacht overleed, kocht hij in een opwelling een olijfboomgaard landinwaarts. Het verlies van zijn vrouw viel hem zwaar, maar nu wil hij zijn mooie leven met iemand delen. Manu is een levensgenieter en heel zorgzaam. Hij hoopt op een goedlachse, vrolijke vrouw, iemand om mee te klinken op het einde van de dag.

(lees verder onder de foto)

© VTM

Jeroen (27), melkveeboer in Duitsland

“Mijn ouders hebben geleefd om te werken. Ik wil werken om te leven. Wat niet wil zeggen dat je geen passie voor je koeien kan voelen.” De ouders van Jeroen lieten hun melkveebedrijf in Eeklo bijna twintig jaar geleden achter voor een grote boerderij met 1.200 koeien in Duitsland. Zus Eline ontfermt zich over de melkkoeien, Jeroen bewerkt de grond en onderhoudt de machines. Na de scheiding van zijn hardwerkende ouders besefte Jeroen wel dat het leven meer is dan arbeid. Hij droomt van een levenslustige vrouw die samen met hem alles uit het leven wil halen. ­Kandidaten moeten verzorgd zijn, begrip hebben voor zijn werk, maar ook bereid zijn om op de rem te staan. Geen wilde tante, want deze boer droomt van een huis met een tuin en kinderen. De bouwgrond ligt klaar.

(lees verder onder de foto)

Jitse (22), zorgboer in Noorwegen

“Ik ben nog jong, maar ik ben niet geïnteresseerd in flirts en kortstondige relaties. Ik wil nu de vrouw van mijn leven ontmoeten, om samen herinneringen mee op te bouwen. Zodat we over zestig jaar kunnen terugdenken aan die ene mooie brief die ze me schreef.” Geen stress voor deze ­jonge boer die al de helft van zijn ­leven op het meest zuidelijke punt van Noorwegen woont. Jitse is ­volop bezig met de opstart van een ­therapeutische zorgboerderij. Daar wil hij mensen met een burn-out en stress op adem laten komen in de Noorse natuur. Hij droomt van een meisje dat net zoals hij luxe en sociale media aan de kant schuift voor de essentie van het leven. Hij heeft veel interesses en hoopt iemand te vinden die dat ook heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen