Twee actrices tegelijk zwanger op de set van ‘Thuis’: hoe pakt de productie dat aan?

© VRT

Actrices Tine Priem (35) als Lauren Müller (36) zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje, maar zullen daarom even uit ‘Thuis’ moeten verdwijnen. Hoe pakt de productie dat aan?

(eadp)

Bij Thuis waren er al eens twee actrices tegelijk zwanger in 2019, met Ann Vanderstighelen (Sam) en Daphne Paelinck (Christine). Nu is het aan Tine Priem (Tamara) en Lauren Müller (Thilly). Maar ga niet hopen dat de personages nu ook zwanger zullen zijn. “Toen Marleen Merckx zwanger was, was Simonneke dat ook. Maar we vermijden het liever”, zegt ‘Thuis’-woordvoerster Ira Stevaert. “Stel dat de actrice problemen ondervindt, maar tegelijk in de reeks vrolijk met een buikje moet paraderen, dat is heel heftig.”

Afleveringen worden gemiddeld drie maanden op voorhand ingeblikt, scenario’s zitten dan al een zestal maanden verder in de toekomst. “Daarom laat een actrice het zo snel mogelijk weten aan de hoofdscenarist en de producer. Omdat de zwangerschap dan vaak nog pril is, gaan we daar subtiel mee om. Als de scenaristen het zo ruim op voorhand weten, moeten ze meestal niets ingrijpends veranderen.”

(Lees verder onder de Instagram-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Yogaretraite?

Daphne Paelinck vormde zo een uitzondering. Haar personage Christine was op het moment van haar eigen zwangerschap zelf in blijde verwachting. Door complicaties moest ze echter vroeger stoppen met werken. “Er moesten ontzettend veel scènes herschreven worden”, zei ze daar toen over. Haar personage had op dat moment een van haar kindjes – het ging om een tweeling – verloren. “Uiteindelijk is ze na haar bevalling in een mentale crisis beland, en werd ze buiten beeld opgenomen.”

Met de strakke opnameschema’s waarbij bijna dagelijks van augustus tot juni een aflevering wordt ingeblikt, is er geen ruimte om extra scènes op te nemen om bevallingsverlof van vier maanden te overbruggen. Dus een tijdelijk vertrek is onvermijdelijk. En zolang werken lukt, zijn er altijd trucjes om een buikje weg te moffelen. “Zowel Tamara als Thilly staan vaak achter de bar in De Withoeve of Bar Madam in de reeks. Thilly draagt al vaak lossere kleren, nu heeft ook Tamara een garderobe met lossere kleedjes en bloezen.”

Hoe ze dan zullen verdwijnen? “Misschien wordt het wel een yogaretraite, een deelname aan De mol of een undercoveroperatie. De kijker ontdekt het in het najaar”, besluit Stevaert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen