donderdag 21 juni 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Deze vijf jeugdploegen van TC Maaseik konden zich plaatsen voor de finale. JEFFREY GAENS

Liefst vijf jeugploegen van organiserende club spelen finale

Primeur voor TC Maaseik

De finales van de gewestelijke jeugdinterclub worden dit weekend voor de eerste keer gespeeld op de terreinen van TC Maaseik. De organiserende club is met vier ploegen van de partij. “Wij tellen ook nog een finalist bij de jongens 15/1, maar die spelen pas in september voor de titel”, vult Lutgard Clijmans aan.

Clijmans is binnen de club al jaren verantwoordelijk voor interclub en tornooien.

“Het beloven drukke dagen te worden, want maandag start ons open tornooi met 647 inschrijvingen. Omdat we in het verleden al op zaterdag begonnen met ons tornooi, konden we dit nooit combineren met de finales van de jeugdinterclub. Sinds enkele jaren mogen we pas starten op maandag en nu kan het wel. Drie keer hebben we onze aanvraag ingediend en dit seizoen kregen we de goedkeuring van het gewest. Het is trouwens lang geleden dat de finales nog eens in het Maasland werden georganiseerd.”

TC Maaseik is elk jaar op de afspraak op de Limburgse kampioenschappen.

“Ik ga elk jaar supporteren voor onze ploegen en net nu we zelf mogen organiseren, was ik bang dat geen enkele ploeg zich kon kwalificeren, maar het zijn er vijf geworden”, zegt Clijmans trots.

“Het hadden er nog meer kunnen zijn, want bij de jongens 11/3 overleefden zes ploegen de voorronde en Maaseik A schakelde nadien twee ploegen van Maaseik uit op weg naar de finale. We schreven 33 ploegen in voor de jeugdinterclub en niet minder dan 23 ploegen bereikten de eindronde. De zeer goede samenwerking met de Limburgse Tennisacademie werpt duidelijk zijn vruchten af.”

“We bieden ook meer competitieve pakketten aan. Net alleen onze toppers doen het uitstekend, maar ook in de lagere reeksen scoren we goed. Wij willen echt een club zijn waar iedereen aan zijn trekken komt. We tellen traditioneel heel wat Nederlanders in onze rangen, maar dat is normaal als je zo dicht bij de grens ligt. Ik heb geen glazen bol, ook al denken sommigen van wel, maar we hopen uiteraard op één of meerdere kampioenen.”

Praktisch

De jongens spelen hun finales op zaterdag 23 juni en de meisjes op zondag 24 juni, telkens van 10u. Voorafgaand aan elke finale wordt een foto genomen van de finalisten per reeks en die verschijnt maandag in onze krant. De jongens en meisjes 11/3 spelen hun wedstrijd uitzonderlijk indoor omwille van praktische redenen (belijning). De club voorziet een extra tent, een podium en een gezonde snack.

“Enkel het goede weer hebben we niet in de hand en ik ken geen Clarissen meer”, lacht Lutgard Clijmans.

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws