Puurse schrijver Roger Vanhoeck genomineerd voor twee literaire prijzen in Nederland

Puurs -

Roger Vanhoeck bracht vorig jaar zijn laatste boek In mijn straat bloeien geen bloemen uit en is intussen voor twee literaire prijzen genomineerd. Zijn boek vertelt het verhaal van een Syrische vluchtelinge die Aleppo ontvlucht op zoek naar een beter leven.

Het manuscript voor In mijn straat bloeien geen bloemen lag zeven jaar stof te vergaren, tot de oorlog in Oekraïne uitbrak. “Eerst dacht ik om het verhaal van de Syrische context om te zetten naar een Oekraïns verhaal, maar dat voelde wat geforceerd aan”, legt Vanhoeck uit.

Het verhaal van het jonge meisje Zainab is dan ook minstens even relevant vandaag. Het ereloon van Roger voor dit boek gaat integraal naar Vluchtelingenwerk Klein-Brabant. Tine Claus van Vluchtelingenwerk Vlaanderen schreef het voorwoord.

LEES OOK. “Mijn leerlingen lazen niet graag, ik begon dan zelf maar te schrijven”: Roger Vanhoecks sociaal bewogen pen staat nooit stil

Roger kreeg al veel leuke reacties van lezers. “Mensen kwamen me zeggen hoe vlot het boek leest, dat elke zin weer zin geeft om de volgende te lezen.”

Puurs schrijver Roger Vanhoeck bracht vorig jaar zijn boek In mijn straat bloeien geen bloemen uit.© Joris Herregods

Het boek maakte al furore in het buitenland, waar het voor twee literaire prijzen werd geselecteerd. “Voor de Jonge Jury 2024, waar de winnaar gekozen wordt door een lezerspubliek uit honderden andere boeken”, zegt Roger. “En voor de Young Adult Price van de christelijke boekhandels in Nederland. Hiervoor kan niet worden gestemd, de prijs wordt toegekend door een vijftallige Jury, en ik zit in de shortlist.” (wtve)

Stemmen doe je via deze website voor de Jonge Jury
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners