Ellen Bolckmans heeft sinds kort haar eigen studiolocatie op het Zegeplein in Turnhout.© BERT DE DEKEN

Nieuwe daglichtstudio Ell-Limits focust op boudoirfotografie: “Ik zet het vrouwelijk lichaam in zijn kracht”

Turnhout -

Ellen Bolckmans opent zaterdag 30 maart haar daglichtstudio Ell-Limits op het Zegeplein in Turnhout. “Kom langs voor een drankje, laat je maquilleren, geniet van een live boudoirsessie of misschien is een minimalistische tattoo wel iets voor jou?”

Guy Van Nieuwenhuysen

Ellen Bolckmans uit Dessel is een ervaren fotografe. Ze maakt al veertien jaar fotoreportages, maar heeft zich de jongste jaren vooral toegelegd op boudoirfotografie. Voor ons zijn boudoirs koekjes, lange vingers die je ook wel gebruikt in de tiramisu. “Boudoirfotografie heeft daarmee niets te maken”, antwoordt Ellen al lachend. “Boudoirfotografie zet het vrouwelijk lichaam in zijn kracht. Ik doe dit al enkele jaren. In het verleden huurde ik daarvoor telkens een locatie. Nu heb ik hier in Turnhout een eigen daglichtstudio.”

“Boudoirfotografie is veel meer dan een lingerieshoot”, benadrukt Ellen. “De vrouwen die zich laten fotograferen, voelen zich vaak erg onzeker over hun lichaam. De foto’s helpen hen om dat lichaam weer te aanvaarden. Het is erg populair, maar er zijn maar weinig fotografen die zoveel tijd steken in alles wat aan die fotoshoot voorafgaat als ik. Wie een boudoirsessie overweegt, nodig ik eerst uit voor een gesprek. Wat zijn de verwachtingen? Wat kan ik bieden? Wat is het verhaal achter de foto die is gepland?”

Niets wegmoffelen

“Ik laat de vrouwen eerst hun verhaal doen, laat hen vertellen waarover ze zich onzeker voelen en hoe zij de fotosessie zelf zien. We praten over het lichaam. Wat zijn de probleemzones? Wat mag niet in beeld komen en wat willen ze accentueren? Vaak gaat het over striemen of littekens. Het valt me wel op dat de meeste klanten die niet willen verstoppen. Ik zou ze kunnen wegmoffelen bij de bewerking van de foto’s, maar dat verlangen ze net niet.”

Ellen maakt de foto’s overdag, in haar daglichtstudio. “Ik werk enkel met daglicht. Als je weet hoe licht werkt, kan je de juiste portretten maken. Toen ik deze ruimte, in deze art-decowoning op het Zegeplein ontdekte, was ik meteen verliefd.”

Ell-Limits is zaterdag uitzonderlijk open zonder dat je vooraf een afspraak moet maken van 10 tot 19 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout