Arian was thuis aan het spelen, maar plots was hij verdwenen: Duitse politie met man en macht op zoek naar 6-jarig jongetje

Hamburg -

De hulpdiensten in het Duitse Ohfeldring, nabij Hamburg, zijn al twee dagen met man en macht op zoek naar een 6-jarige jongen. Arian verdween spoorloos uit zijn ouderlijke woning, gevreesd wordt dat het jongetje met autisme in een moerassig gebied verloren is gelopen.

jvh
Bron: Bild

Arian werd maandagavond omstreeks 19.30 uur voor het laatst gezien aan zijn ouderlijke huis in Ohfeldring, in de Noord-Duitse deelstaat Nedersaksen. De jongen was thuis aan het spelen, maar verdween op onduidelijke wijze uit de woning. Zijn ouders sloegen naar verluidt al na drie minuten alarm.

De hulpdiensten hielden een grootschalige zoekoperatie naar de jongen met autisme in de omliggende tuinen en vijvers, en later ook in de brede omgeving vol velden en bossen. Ondanks de inzet van meer dan 400 hulpverleners, helikopters, speurhonden en drones leverde die zoektocht echter geen resultaat op. De zoekoperatie wordt ook bemoeilijkt omdat Arian zichzelf niet goed kan uiten. “Hij is autistisch, spreekt niet, en reageert ook niet als hij aangesproken wordt”, aldus de politie.

(Lees verder onder de foto)

De hulpdiensten hielden een grootschalige zoekoperatie in de brede omgeving vol velden en bossen.© dpa/picture alliance via Getty I

Eerste spoor?

Pas woensdagochtend werd een eerste spoor gevonden: een voetafdruk in de buurt van een moerassig gebied aan een nabijgelegen rivier, al is het nog niet helemaal duidelijk of die van Arian is. Daarom worden nu gespecialiseerde duikers en bootjes met sonarapparatuur ingezet om het water intensief te doorzoeken.

(Lees verder onder de foto)

Onder meer bootjes met sonarapparatuur worden ingezet om het water intensief te doorzoeken.© dpa/picture alliance via Getty I

De tijd dringt ook: de nachten in de omgeving waren bitter koud, en de jongen droeg geen schoenen op het moment van zijn verdwijning. De politie vraagt ook omwonenden dan ook om te helpen bij de zoektocht, met name door videobeelden van bewakingscamera’s te controleren. “Het lijkt heel goed mogelijk dat de jongen is vastgelegd door een bewakingscamera op privéterrein”, klinkt het. De jongen zou zich ook in een schuur of een soortgelijke schuilplaats kunnen bevinden, daarom wordt omwonenden ook gevraagd om dergelijke gebouwen te doorzoeken.

LEES OOK. Alain Remue laat zijn licht schijnen op de vondsten in de zaak-Émile: “De natuur kon er haar ding doen” (+)

© dpa/picture alliance via Getty I

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen