© Isosport

Áls het lukt zal het een geïmproviseerd feestje worden: Anderlecht rekent zich nog niet rijk in titelstrijd

Anderlecht verkeert nog niet in feeststemming. Paars-wit kan zondag - mits enkele voorwaarden - kampioen worden tegen Club Brugge, maar als het lukt zal het een ietwat geïmproviseerd feestje zijn. Er is nog geen feestcomité.

Jürgen Geril

De kampioenentrofee van de Pro League zal zondag in de buurt van het Lotto Park worden opgesteld, maar Anderecht rekent zich nog niet rijk. Voor de spelers is het deze week zoveel mogelijk business as usual. Coach Brian Riemer verkiest dat de jongens die het zondag moeten waarmaken geen interviews meer geven en zit mede daarom straks zelf in de wekelijkse RSCA-podcast.

900 Club-fans

Op zaterdag gaat de ploeg niet op afzondering. De Brusselaars doen dat nooit voor thuismatchen en Schmeichel en co. worden zondagmiddag op Neerpede verwacht. Daar zullen ze lunchen op het efencomplex en kunnen ze om 13.30 uur naar Cercle-Union kijken. De Unionisten moeten verliezen opdat Anderlecht kampioen kan spelen. De RSCA’ers kijken niet speciaal in groep. Sommigen zetten de match op via hun Ipad, anderen zoeken ander vertier in het spelershome. Als Union wint is een titel dit weekend überhaupt niet meer mogelijk. Nadien rijdt de spelersbus naar het stadion

Het Lotto Park is uiteraard uitverkocht. De eretribune zal ook vol zitten en wie weet komt een legende als Peter Schmeichel wel naar zijn zoon kijken. Wat nu al zeker is: Eden Hazard zal er niet zijn. Hij woont in Madrid en broer Thorgan is geblesseerd. De supportersclans van Anderlecht namen wel al contact op met de veiligheidsmensen van de club om het stadion - op een ordentelijke manier - in vuur en vlam te zetten. Er is ondertussen ook afgesproken om maar 900 Club Brugge-fans toe te laten (met 40 Brugse stewards) en het onderste vak van de bezoekerstribune leeg te laten om veiligheidsredenen.

Scherm tegen Antwerp?

Als de 35ste titel in de lucht kan worden gestoken, dan zal de Pro League wel een podium opbouwen, maar Anderlecht verkiest dan om wat festiviteiten te improviseren op het moment zelf. Er zal wel ergens een frigo gevuld zijn met champagne, zeker?

Lukt het niet tegen blauw-zwart dan krijgt Anderlecht altijd nog een tweede titelkans op de laatste speeldag in en tegen Antwerp. Afhankelijk van het resultaat tegen Club Brugge wordt dat al dan niet een moeilijker missie, maar ook dan zal het geloof in een positieve afloop er altijd zijn. Voor die laatste speeldag zou paars-wit dan (kunnen) overwegen om een groot in het Lotto Park te zetten. Al zouden ze het niet erg vinden om de titelklus eerder te klaren.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL