Waar of niet? In Gentse waterzooi hoort prei

Topchefs Geert Van Hecke en Peter Goossens counteren afwisselend de clichés van het koken. Deze week Geert Van Hecke.

Tine Bral

In Gentse waterzooi hoort prei

“Waar en niet waar. In de bouillon waarin je de kip kookt, moet er wel prei, samen met ui, wortelen, een kruidentuiltje, tijm, peper en zout. Laat de bouillon een half uur trekken voor je er de kip in gaat garen.”

“In de groentegarnituur hoeft geen prei, daar kun je spelen met combinaties van seizoensgroenten waardoor je meteen ook verschillende waterzooiversies kunt maken. Een lekkere combinatie is broccoli en schorseneren, maar ook venkel en champignons zijn lekker. Als kruiden kun je gaan voor dragon, kervel, peterselie, bieslook en zelfs basilicum. Kook de groenten voor de garnituur beetgaar in wat gezeefde bouillon. Begin met de hardste en voeg dan de laatste 10 min. de zachte groenten toe. Neem de groenten uit en hou ze samen met de in stukken verdeelde kip warm terwijl je de saus samen met een scheutje room en wat kruiden laat inkoken. Smaak af met peper, zout en eventueel wat curry of saffraan, en mix glad. Verdeel groenten en kip over warme borden en nappeer er de saus over.”

Zet’joe, Langestraat 11, 8000 Brugge, www.zetjoe.be

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Aangeboden door onze partners

Meer over keukenpraat

Hoofdpunten

Keuze van de redactie