Blinken gaat in Saudi-Arabië praten over bestand in Gaza

Nieuws
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gaat maandag en dinsdag in Saudi-Arabië praten met regionale partners over onder meer een wapenstilstand in Gaza en de vrijlating van Israëlische gijzelaars door Hamas. Dat heeft zijn departement zaterdag bekendgemaakt.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:09
Afbeelding
beeld anp

Volgens woordvoerder Matthew Miller komt tevens de recente toename van de humanitaire hulp aan Gaza aan de orde en zal erop worden aangedrongen die gedurende langere tijd in stand te houden.

‘De minister zal zeker ook het belang benadrukken van preventieve maatregelen tegen uitbreiding van het conflict en van pogingen blijvende vrede en veiligheid in de regio te bewerkstelligen. Het pad naar een onafhankelijke Palestijnse staat en veiligheidsgaranties voor Israël maken daarvan deel uit’, aldus Miller.

Een bezoek aan Israël staat niet op het programma van Blinken. Wel gaat de Amerikaanse buitenlandminister naar een speciale bijeenkomst van het World Economic Forum over mondiale samenwerking, klimaatverandering en de energietransitie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zuid-Korea trekt 24 miljard uit voor ontwikkelingshulp Afrika

De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol heeft miljarden dollars aan nieuwe hulp en investeringssteun voor Afrika aangekondigd. Het Aziatische land ontvangt deze week delegaties uit 48 Afrikaanse landen voor een grote top en wil zijn handelsbetrekkingen met het Afrikaanse cont..

Afbeelding

Verkiezingswinst lijkt kleiner dan verwacht voor premier India

De alliantie van de Indiase premier Narendra Modi stevent volgens de eerste verkiezingsresultaten af op een meerderheid, maar krijgt minder zetels dan verwacht. De voorspelde grote verkiezingswinst voor Modi lijkt uit te blijven.

Afbeelding

Weer in Duitsland beter en noodweerwaarschuwingen ingetrokken

De Duitse meteorologische dienst heeft alle waarschuwingen voor noodweer ingetrokken en verwacht droger en warmer weer, vooral in Baden-Württemberg. Maar ook in het door hevige regens geteisterde Beieren voorziet de dienst in de loop van de dag wat zon en weinig regen.

Afbeelding

Aantal WOZ-bezwaren met bijna de helft gedaald

Het aantal WOZ-bezwaren is in een jaar tijd met bijna de helft gedaald, ziet de Waarderingskamer die gemeenten daarop controleert. Op dit moment staan er 325.000 woningen in Nederland onder bezwaar, terwijl dat er een jaar eerder op hetzelfde moment nog 595.000 waren.

Afbeelding

Massaontslag bij cloudtak van Microsoft

Microsoft ontslaat vele honderden werknemers bij zijn cloudtak Azure, zeggen ingewijden tegen de Amerikaanse nieuwswebsite Business Insider. Het zou om mogelijk 1500 banen gaan. Microsoft wil niet reageren op het nieuws.

Afbeelding

Twee verdachten opgepakt om dood vrouw (18) in Lelystad

De politie heeft maandag twee mannen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van een 18-jarige vrouw, die vorige week in het water werd gevonden bij de Knardijk in Lelystad.